Crida del món local a participar dissabte a la manifestació en defensa dels refugiats


  • Comparteix:

D'esquerrra a dreta, les alcaldessa Núria Parlon (Santa Coloma), Ada Colau (Barcelona) i Mercè Conesa (Sant Cugat)

D'esquerrra a dreta, les alcaldessa Núria Parlon (Santa Coloma), Ada Colau (Barcelona) i Mercè Conesa (Sant Cugat)

El món local ha fet aquest dimecres una crida a omplir els carrers de Barcelona aquest dissabte per reclamar a l'Estat espanyol que obri les fronteres i permeti l'acollida de persones refugiades. En un acte al costat del Memorial Ciutat Refugi de la capital, alcaldes metropolitans han reiterat la seva voluntat d'acollir i han recriminat l'actitud 'vergonyosa' dels estats i d'Europa. Convocats per 'Casa nostra, casa vostra', han reconegut que es pot fer més, però sobretot han carregat contra la inacció del govern espanyol.

Viatge de Conesa als camps de refugiats
L'alcaldessa, Mercè Conesa, i la tinent d'alcalde de Ciutadania, Susanna Pellicer, viatjaran diumenge als camps de refugiats amb el Fons Català de Cooperació per treballar sobre el terreny amb les entitats d’ajuda.

El ple de l'Ajuntament de Sant Cugat va acordar aquest gener adherir-se a la plataforma 'Casa nostra, casa vostra' amb la voluntat d'acollir les persones refugiades.

Al ple del setembre del 2015, Sant Cugat ja es va declarar 'Ciutat Refugi' i té, a través de la comissió operativa per a la crisi de les persones refugiades, tota l’estructura logística, habitacional i d’acolliment preparada per a l’arribada de persones refugiades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.