El GEL presenta en societat el darrer número de la revista 'Gausac' i la nova 'Dossiers de Sant Cugat'


  • Comparteix:

El Grup d'Estudis Locals (GEL) ha presentat aquest dimecres dues noves publicacions: el número 46-47 de la revista 'Gausac' i el primer exemplar de 'Dossiers de Sant Cugat', que neix amb la voluntat d'ampliar el nombre de temes i autors que participen a la publicació. La revista, que se centra en l'edat moderna a Sant Cugat, encara no està disponible per problemes d'impremta, però els seus responsables ja han avisat que els socis la rebran en breu. La nova publicació de 'Gausac' té 240 pàgines i tracta temes diversos, com una monografia de Pep Codó, el poder jurisdiccional del Monestir i els ocells a Sant Cugat, entre d'altres.

La presentació ha tingut lloc al Xalet Negre i ha aplegat prop d'una cinquantena de persones. El director del GEL, Jordi Casas, ha posat en valor la tasca del grup en temes d'interès de la ciutat com la recuperació del fons documental de Delphi, l'oficilització de la titularitat de la Casa Abacial i la donació de tres lloses sepulcrals de l'església parroquial de Sant Pere d'Octavià.

La cita ha servit també per presentar 'Dossiers de Sant Cugat', un publicació que, com explica Casas, pretén diversificar l'oferta de temes i autors.

Jordi Casas

Aquesta publicació ens permet diversificar l'oferta, oferir un producte diferent i obrir el 'Gausac' a la gent que té coses interessants a explicar.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha agraït la feina feta pel GEL aquest any.

Carmela Fortuny

Moltíssimes felicitats per aquest 'lobby' positiu que feu i, sobretot, per aquest coneixement que teniu de la ciutat que us permet tirar endavant aquests projectes.


A l'acte s'ha fet entrega d'un exemplar de la revista als alumnes guanyadors del Premi Joan Auladell del 2015, que han pogut veure el seu treball sobre 'Els ocells a Sant Cugat i els seus hàbitats' publicat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.