Els arbres de l'Eixample Sud i el projecte de La Xesca protagonitzen l'audiència del ple


  • Comparteix:

Moment de la intervenció de La Xesca a l'audiència pública

Moment de la intervenció de La Xesca a l'audiència pública

La tala d'arbres a l'Eixample Sud ha estat la gran protagonista de l'audiència ciutadana del ple de febrer. L'estira-i-arronsa entre dos veïns i l'equip de govern sobre l'arbrat de la zona ha ocupat bona part del debat ciutadà, que també ha tractat la nova ordenança de tinença d'animals, el projecte de La Xesca i la moció sobre violència masclista que ha estat retirada durant el ple.

ESCOLTA-HO

Maria Ángela Palacios, de Veïns Sant Cugat Centre, repeteix temes que ja havia comentat en altres audiències ciutadanes. La veïna recorda que no hi ha prou espai al carrer de Valldoreix, a tocar de la fleca Serrajòrdia, perquè hi passi una ambulància. També pregunta quantes multes per incivisme es posen a la ciutat.

Maria Àngels Quadras insisteix en qüestions sobre l'IBI i els consells de barri que ja havia comentat en plens anteriors. També diu que hi ha gent que no sap llegir ni escriure.

Ferran Margineda, en nom del col·lectiu de conductors urbans de Sant Cugat, lamenta que la nova ordenança ciutadana de tinença d'animals permeti pujar als busos gossos sense que s'hagi debatut amb els sectors implicats. Margineda demana que se suspengui aquest punt perquè els busos no són un espai adequat per als gossos. Margineda anuncia que presentaran al·legacions a l'ordenança en aquest sentit.El regidor Joan Puigdomènech diu que s'ha treballat participativament l'ordenança i que per ara només s'ha aprovat inicialment.

Marta Andreu, veïna de l'Eixample Sud, demana que no es talin els arbres del barri i afegeix que la tala recent ha convertit el barri en 'un desert'. Un altre veí de la zona s'afegeix a les crítiques. L'alcaldessa, Mercè Conesa, diu que hi ha un pla d'arbrat a Sant Cugat i que hi ha un arbre urbà per cada habitant. Pel que fa a l'Eixample Sud, Conesa assegura que cal analitzar què fer al barri per solucionar els problemes de mobilitat causats per les voreres estretes que hi ha. La tinenta d'alcalde Cristina Paraira diu que les actuacions es fan per millorar l'Eixample Sud, sobretot perquè les voreres són estretes, és un barri envellit i té els pals del telèfon no soterrat. Paraira afirma que hi ha veïns que defensen les actuacions que s'hi duen a terme.

El senyor Ruiz, de Can Barata, torna a demanar millores en el transport públic i en el sistema de l'aigua del barri. L'alcadessa diu que s'estan treballant en tots els projectes.

El senyor Asens demana que s'aprofundeixi en mecanismes democràtics per afrontar conflictes polítics en referència a la moció sobre el Pacte Nacional pel Referèndum. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, respon que no vol que es faci un referèndum.

Representants de La Xesca acusen l'equip de govern de voler acabar amb el seu casal, 'l'únic espai autogestionat' per a jovent. L'alcaldessa, Mercè Conesa, es mostra contrària a l'ocupació il·legal, com el cas de La Xesca, i defensa el model de ciutat.

Maria Gordillo, d'Hora Bruixa, lamenta que no s'hagi aprovat la moció original presentada contra la violència masclista. L'alcaldessa defensa les polítiques que s'impulsen contra la violència masclista des de fa anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.