L'Ajuntament inicia un pla per prevenir els efectes negatius d'una hipotètica onada de calor


  • Comparteix:

Els ciutadanms poden consultar els diferents consells als fulls informatius que s'estan distribuint

Els ciutadanms poden consultar els diferents consells als fulls informatius que s'estan distribuint

L'Ajuntament ha posat en marxa un pla per prevenir els efectes sobre la salut que podria causar una hipotètica onada de calor. La campanya pretén informar la població dels riscos de les altes temperatures per minimitzar les conseqüències negatives. Segons el CAP, a Sant Cugat hi ha entre 2.000 i 3.000 persones que per la seva edat o estat de salut, tenen més risc de patir els efectes d'aquestes temperatures.

Els CAP de Sant Cugat, la Direcció General de Salut de la Generalitat i el Servei Català de la Salut col·laboren amb l'Ajuntament en el pla per prevenir els efectes d'una hipotètica onada de calor. Els diversos organismes han coordinat les seves accions per identificar els sectors de població més fràgils i informar la societat dels problemes que causen les altes temperatures.

El pla està dividit en tres fases d'actuació, que depenen de la calor i el grau de persistència al llarg dels dies. El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, explica que la campanya vol conscienciar la població dels riscos de les temperatures elevades.

Enric Tomàs

"Volem conscienciar la població dels riscos de les temperatures elevades"


Vestir roba lleugera, caminar per l'ombra i beure aigua fins i tot sense tenir set són algunes de les recomanacions del Servei Català de la Salut. El pla aconsella que es traslladi una persona a un indret fresc i es truqui al serveis sanitaris si l'afectat pateix símptomes com febre molt alta, mal de cap o nàusees. Enric Tomàs explica quins mecanismes utilitza la campanya per fer arribar la informació a la ciutadania.

Enric Tomàs

"La campanya transmet la informació a través de diversos mitjans"


La gent gran, els nadons, els malalts crònics i les persones que prenen medicaments són els col·lectius amb més possibilitats de tenir problemes a causa de la calor. En el cas de Sant Cugat, entre 2.000 i 3.000 persones es troben dins del grup de risc i aquelles amb moltes opcions de sofrir símptomes de l'onada de calor rebran assistència domiciliària.

No obstant això, la resta de sectors de la població també poden patir els efectes negatius de les altes temperatures. El director del CAP de Valldoreix, Marc Matarrodona , explica quines seran les actuacions del pla.

Marc Mata-rodona

"Hem d'informar la població dels problemes que els pot causar el calor"


La campanya també recomana evitar fer qualsevol mena d'activitat esportiva a les hores de màxima incidència solar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.