Sant Cugat, pionera a Catalunya en la introducció de tecnologia 3D al currículum escolar a secundària


  • Comparteix:

Una impressora 3D / Foto: Localpres

Una impressora 3D / Foto: Localpres

Sant Cugat ésel primer municipi de Catalunya a introduir tecnologia 3D al currículum escolar a tot l'ensenyament secundari. A través del pla Sant Cugat aprèn, el consistori ha creat el programa Aprenem en 3D: una eina d'innovació educativa que s'ha presentat aquest divendres amb la cessió d'11 impressores 3D als centres de secundària amb l'objectiu de millorar la competència digital dels alumnes.

La tecnologia 3D servirà per materialitzar conceptes estudiats a classe i per traduir aquells més abstractes. Amb l'actuació, el consistori pretén que els estudiants tinguin més recursos digitals en matèries com ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques. Ho ha explicat la regidora d'Educació, Esther Salat.

Esther Salat

Té una sèrie de característiques que permenten que l'alumne treballi molt la creativitat, fomenta l'assoliment de la competència digital, permet materialitzar aquells conceptes difícils i abstractes que treballem a l'aula i converteix l'aprenentatge en una experiència real.


A banda de la cessió de les impressores, el programa Aprenem en 3D comporta la formació i capacitació del professorat i el compromís del mateix que la impressió 3D tindrà un impacte en el currículum educatiu i en la metodologia de l'aprenentatge. La cessió de les impressores és fins al curs 2018-2019.

El Patronat Municipal d'Educació ha comprat les impressores a la santcugatenca Ricoh a través de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC). El programa Aprenem en 3D inclou la col·laboració del Liceu Politècnic de Rubí-Fab Lab School que, a banda de ser l'únic centre amb una impressora d'aquestes característiques, s'ocuparà de formar els mestres santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.