Josep Canals, premi extraordinari Ciutat de Sant Cugat 2017


  • Comparteix:

Josep Canals, en primer terme / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Josep Canals, en primer terme / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El galerista i activista cultural Josep Canals rebrà el premi extraordinari, atorgat per l'alcaldessa, als Premis Ciutat de Sant Cugat d'enguany, que s'entregaran el 6 de març. El guardó vol reconèixer 'la trajectòria professional de Canals en la difusió i promoció de l'art contemporani, la reivindicació del territori com a motor creatiu i la labor de promoció d'art i artistes a Sant Cugat'.

El galerista i promotor santcugatenc ha estat estretament lligat al món cultural de la ciutat i del país i ha contribuït a la promoció de l'art contemporani al territori amb iniciatives com la Biennal d'Art Contemporani de Catalunya, que l'any passat va estrenar la 20a edició. La seva galeria enguany ha tancat les portes després de 40 anys de trajectòria i ha estat una de les protagonistes de l'art contemporani a la ciutat.

Canals considera que aquest premi també reconeix les persones que han nascut i crescut a la ciutat.

Josep Canals

Vull fer extensiu aquest premi a tota aquesta gent que ha nascut en aquesta ciutat quan érem 1.000 o 2.000 habitants. Jo vaig néixer quan n'érem 8.000.


El galerista, això sí, lamenta que després d'anys de lluita pel reconeixement de l'art a la ciutat, encara quedi molta feina per fer.

Josep Canals

Alguna cosa ha fallat durant aquests anys quan no es potencia l'agent comercial que és una galeria d'art. És un lloc que produeix un producte a nivell internacional i això li dóna fama a la ciutat i al país.


Canals va rebre la Medalla al Mèrit Cultural de Sant Cugat l'any 1979 i és acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.