Alumnes del Thau guanyen un Premi Ciutat de Sant Cugat amb un projecte d'una manta per als refugiats


  • Comparteix:

Les alumnes del Thau, en el moment de recollir el premi

Les alumnes del Thau, en el moment de recollir el premi

Un grup de sis alumnes de quart d'ESO de l'Escola Thau Sant Cugat s'ha endut un dels Premis Ciutat de Sant Cugat pel seu projecte Macbeth, en el qual han ideat una manta multifunció destinada als refugiats. La manta, que aïlla del fred i es converteix en portanadons i motxilla per a les persones refugiades, ja va portar aquestes sis noies d'entre 15 i 16 anys a guanyar un dels cinc premis Repte Emprèn de l'Obra Social La Caixa, que els va permetre viatjar a Silicon Valley, als Estats Units, per millorar el projecte i fer-lo realitat.



Carlota Benet, Maria Calvet, Mariona Triadú, Maria Casserras, Eli Català i Bet Cullell són les sis alumnes del Thau que van idear una manta funcional que pretén cobrir diverses necessitats dels refugiats. Maria Calvet ha agraït el guardó i ha animat els santcugatencs a ser solidaris.

Maria Calvet

Estem molt contentes. Esperem que el nostre projecte serveixi d'inspiració als santcugatencs. Volem fer un món millor.


La tela és impermeable per una banda i de folre polar per l'altra. Inicialment disposava també d'unes butxaques per posar-hi 'hot packs', unes bossetes que quan se sacsegen proporcionen escalfor, però aquest aspecte va ser justament millorat gràcies a l'estada a Silicon Valley i el repte Hewlett-Packard.

Les estudiants es van posar en contacte amb l'ONG Proactiva Open Arms per conèixer les necessitats reals dels refugiats. El projecte rep el nom de Macbeth per l'obra de Shakespeare que comença amb un naufragi a la costa escocesa. La manta segueix endavant com un projecte d'emprenedoria empresarial que cada vegada és més a prop de convertir-se en una realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.