El Dia de l'Arbre a Valldoreix reivindica la identitat natural del territori plantant freixes


  • Comparteix:

La quarta edició del Dia de l'Arbre a Valldoreix ha reivindicat la necessitat de conservar 'la identitat natural característica del territori' amb una plantada de freixes al jardí de la riera d'en Nonell. La jornada, organitzada per Valldoreix Espais Naturals (VEN) i l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix (AVVPV), ha reunit una cinquantena de persones i ha acabat amb un pica-pica amenitzat per la coral Cantem les 40.

El president de VEN, Alfons Romero, ha destacat la importància de celebrar aquest dia per tal de recuperar l'essència natural del territori valldoreixenc.

Alfons Romero

Els jardins han sigut el signe d'identitat de Valldoreix, però les nostres cases d'alguna manera han arraconat la natura a punts molt testimonials. El que estem intentant és tornar a apropar aquesta natura a les nostres cases.


De la seva banda, el president de l'AVVPV, Xavier Lecina, ha explicat que aquesta festa ja se celebrava antigament a Valldoreix i que fa un parell d'anys van decidir recuperar-la.

Xavier Lecina

Fa quatre anys vam reprendre aquest dia per conscienciar la gent i els infants de la necessitat de cultivar la natura. D'aquesta voliem tornar a implantar aquesta festa, que ja es feia quan era petit a les escoles, a Valldoreix.


Els més petits han estat els que més han gaudit de la plantada, sobretot perquè són conscients de la importància de tenir cura de l'entorn natural.

Assistents

Els tallem, en fem paper, els cremem i d'aquí poc s'acabaran. / Venim perquè ens agrada molt plantar arbres i perquè la natura de Valldoreix quedi més bonica. / Hem ficat terra i després ho hem aixafat amb els peus.


L'any passat la plantada d'arbres es va fer al lateral de la via verda entre el Club Esportiu Valldoreix i el camí de la Colònia Montserrat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.