El Marc Unitari de la Comunitat Educativa s'adhereix a la vaga general d'educació contra la LOMCE


  • Comparteix:

Una aula buida durant una vaga / Foto: ACN

Una aula buida durant una vaga / Foto: ACN

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que aplega associacions de pares i mares, d'estudiants i de sindicats, s'ha adherit a la vaga general educativa estatal que es farà aquest dijous. L'objectiu de l'aturada és protestar contra la Llei Orgànica de Millora de la Comunitat Educativa (LOMCE), aprovada pel govern del PP la legislatura passada i per demanar la reversió de les retallades en educació.

L'associació recorda que encara no s'ha derogat la llei, tot i que el PP ha perdut la majoria absoluta i algunes de les mesures, com les revàlides, s'han aturat. MUCE lamenta aspectes com la reducció de la participació de professionals, pares i mares als centres, l'enduriment del paper de les direccions i el fet que la religió segueixi com a matèria curricular.

Les reclamacions del MUCE també passen per demanar un pacte amb 'suport social' que aturi les polítiques privatitzadores del sistema, reverteixi les retallades, elimini les revàlides i les proves d'avaluació externes, es dignifiqui la formació professional, es remunerin les pràctiques i es redueixin les ràtios.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.