El Mussol fa una crida a netejar els boscos de la Floresta aquest diumenge


  • Comparteix:

Deixalles als boscos de la Floresta / Foto: El Mussol

Deixalles als boscos de la Floresta / Foto: El Mussol

L'associació per a la protecció del paisatge El Mussol fa una crida a netejar de deixalles els boscos de la Floresta aquest diumenge. L'entitat cita els voluntaris a les deu del matí al carrer del Golf de Biscaia i a la plaça de Miquel Ros per netejar el bosc de la Serreta i els del voltant de l'estació de ferrocarrils. La jornada acabarà amb un dinar popular gratuït al Centre Social Sanitari per agrair la feina feta als participants.

L'entitat lamenta la presència de deixalles als boscos de la Floresta i amb l'acció vol reduir la contaminació dels sòls i aqüífers. Ho explica el membre de l'associació Pau Fortuño.

Pau Fortuño

Molts dels elements que podem trobar als boscos poden ser contaminants, d'altres no es disoldrien en milers d'anys i d'altres poden acabar afectant el sòl i els aqüífers. Si hi ha menys brossa, hi ha menys perill de contaminació.


L'acció també pretén reduir els llocs de cria del mosquit tigre. Amb la recollida de llaunes, ampolles trencades i recipients diversos, s'evita que hi hagi espais amb aigua acumulada on aquests insectes dipositen les larves. En coordinació amb els biòlegs del Parc Natural de Collserola i l'Àrea de recerca en quiròpters del Museu de Ciències Naturals de Granollers, la jornada també servirà per instal·lar sistemes per millorar la biodiversitat d'ocells insectívors i ratpenats, dos depredadors del mosquit tigre.

El Mussol donarà als participants uns guants de protecció i una armilla commemorativa. Ara bé, demana als voluntaris que portin galledes, cabassos o sacs per poder recollir la brossa i facilitar el transport cap a les saques i els contenidors que hi haurà per llençar i classificar les deixalles. L'entitat també recomana portar calçat i roba còmoda.

Els interessats en participar en la neteja dels boscos de la Floresta poden enviar un correu electrònic a mediambient.floresta@gmail.com, indicant el nombre de persones que hi participaran, o bé inscriure's a l'esdeveniment que l'entitat ha creat al Facebook.

La Comissió de Medi Ambient del Consell de Barri de la Floresta i el Mussol han organitzat l'esdeveniment amb la col·laboració de l'Ajuntament. El projecte de neteja de boscos del districte va ser el més votat al Procés Participatiu per a la distribució del pressupost de lliure disposició de la Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.