R.G. Vilanova (fotoperiodista): 'El 1r premi World Press Photo va ser un altaveu per als terroristes'


  • Comparteix:

Ricard García-Vilanova, a la Casa de Cultura

Ricard García-Vilanova, a la Casa de Cultura

El fotoperiodista santcugatenc Ricard Garcia Vilanova considera un error la concessió del 1r premi del World Press Photo (WPP) per l'assassinat de l'ambaixador rus a Turquia perquè va esdevenir 'un altaveu per als terroristes'. El santcugatenc, que va estar mig any segrestat a Síria per Estat Islàmic, ha pronunciat aquest dijous una conferència sobre les conseqüències del terrorisme en el primer acte commemoratiu a Sant Cugat del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme organitzat per l'Ajuntament i l'Unipau. El fotoperiodista viatjarà ara a Rakka, que pronostica com el proper punt informatiu de la guerra siriana.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista

-'El periodisme ciutadà és important però és millor confiar en els professionals capacitats perquè assumeixin aquesta professió'.

-'Síria ens interessa perquè ens afecta, és un tema d'empatia. I passa amb tots els conflictes. Fa anys que l'Estat Islàmic existeix però ara ens interessa, perquè ens afecta. Sempre es repeteix al mateix patró'.

-'El primer premi WPP va ser un error perquè dónes un altaveu als terroristes. Aquest és el gran problema. La manipulació informativa que existeix l'estan alimentant els mitjans occidentals'.

-'Jo hagués fet la foto de l'assassinat de l'ambaixador rus a Turquia, però no li hauria donat el premi de foto de l'any. Estàs premiant un acte terrorista, no estàs premiant un context humanitari. I per mi, aquest és el fet diferencial'.

-'Els límits ètics a l'hora de fer una foto estan on els posaria jo si fos la víctima'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.