Els afectats pel brot de gastroenteritis a l'escola Avenç pugen a 218, segons Salut


  • Comparteix:

Escola Avenç

Escola Avenç

El departament de Salut ha elevat aquest dijous a 218 els afectats pel brot de gastroenteritis a l'escola Avenç. Segons un comunicat, l'episodi ha afectat 204 alumnes i 14 adults, dels quals cap ha requerit hospitalització. Tot i així, la Generalitat apunta que dos alumnes han estat en observació a urgències durant unes hores. Salut ha confirmat la presència de norovirus en un dels primers escolars afectats. La direcció del centre ha afirmat que aquest dijous uns 180 alumnes, dels 1.118 que té l'Avenç, no han anat a classe, la majoria dels quals en els cursos de secundària. Salut continua investigant l'origen concret del brot.

Mesures de control i prevenció de malalts
- Cal rentar-se les mans amb abundant aigua i sabó després de tocar malalts i superfícies brutes, d’utilitzar el lavabo, i abans de preparar o consumir aliments.

- El rentat s’ha de fer durant almenys 15 segons, assecant-se amb tovallola de paper o assecador automàtic. No utilitzar ni compartir tovalloles de roba.

- El personal sanitari i cuidadors amb contacte amb malalts, residència d’avis, llars d’infants, o manipuladors d’aliments s’han d’abstenir immediatament de treballar, fins estar almenys 48 hores lliures de símptomes.

- Els alumnes malalts han d’abstenir-se d’anar a l’escola fins 48 hores des de l’últim episodi de diarrea (o vòmit, si és el cas). Tampoc no han de fer activitats extraescolars que impliquin risc de transmissió a altres, com ara natació.

- Cal netejar immediatament superfícies brutes de diarrea o vòmits amb aigua i lleixiu. La roba bruta de vòmits o diarrea s’ha de recollir sense espolsar-la, guardar-la en una bossa i rentar-la a la rentadora amb aigua calenta i sabó.

- Després de tocar superfícies o roba bruta, cal rentar-se també les mans amb aigua i sabó abundant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.