Setanta persones netegen els boscos de la Floresta per reduir les deixalles i la cria del mosquit tigre


  • Comparteix:

Una setantena de persones ha netejat aquest diumenge els boscos de la Floresta per eliminar la brutícia als sòls i aqüífers al voltant de l'estació de FGC del districte i del bosc de la Serreta. La jornada, organitzada per El Mussol i la Comissió de Medi Ambient del Consell del Barri del districte, també ha servit per instal·lar uns sistemes per millorar la biodiversitat d'ocells insectívors i ratpenats per reduir la presència de mosquits tigre.

El membre d'El Mussol i del Consell del Barri de la Floresta, Pau Fortuño, ha reivindicat la necessitat d'organitzar jornades d'aquest tipus, ja que amb l'actuació dels serveis municipals de neteja no és suficient.

Pau Fortuño

Els boscos no els netegen: les brigades netegen les zones asfaltades però no les boscoses i allà és on fa cap totes les deixalles que volen pel vent i s'acumulen. Cada cop n'hi ha més i és més perillós per al medi ambient.


Els assistents valoren molt positivament aquest tipus d'iniciatives. Hi han recollit llaunes, ampolles trencades i objectes diversos que feia temps que es trobaven als boscos.

Assistents

Hem vingut perquè ho vaig saber per les notícies i em va semblar que era una bona iniciativa per a la meva filla perquè aprengui que no s'han de llençar plàstics al bosc. / Està molt brut, les escombraries volen i van a parar aquí. / Estem trobant deixalles repartides pels voltants dels camins, deixalles que fa molt que són aquí.


Després de la recollida, totes les deixalles s'han classificat en diferents contenidors per reciclar-les. A més, els objectes més voluminosos s'han geolocalitzat per tal que posteriorment l'Ajuntament els reculli.

El projecte de neteja dels boscos del districte, que va ser el més votat al procés participatiu per a la distribució del pressupost de lliure disposició de la Floresta, ha acabat amb un dinar popular al Centre Social i Sanitari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.