Comencen les obres del futur institut Leonardo da Vinci, que estarà a punt el curs 2018-2019


  • Comparteix:

La Generalitat ja ha col·locat el cartell d'inici d'obres

La Generalitat ja ha col·locat el cartell d'inici d'obres

Els treballs per construir el futur institut Leonardo da Vinci i el pavelló esportiu al barri de Volpelleres ja han començat. Les obres, que s'enllestiran per al curs 2018-2019, són a càrrec de l'empresa pública Infraestructures.cat, antiga GISA. Tot i que la partida de l'obra està consignada en el projecte dels pressupostos de la Generalitat pendents d'aprovació, la construcció pot tirar endavant gràcies als comptes prorrogats, segons fonts municipals. El pressupost és de 3,4 milions.

Des de l'Ajuntament, s'explica que ja han començat a fer-se treballs de mesuraments, de replanteig, de topografia i d'estudi del sòl, entre altres tasques. En breu, començaran els moviments de terra. El centre s'aixecarà al carrer d'Alfons d'Aragó, davant de l'estació de FGC de Volpelleres, i disposarà de sis línies de secundària i tres de batxillerat, segons les darreres previsions.

L'Ajuntament, a banda de cedir els terrenys, va aportar 800.000 euros per a la construcció del pavelló de l'institut. Serà una instal·lació que als matins donarà servei als alumnes i a les necessitats ciutadanes a la tarda, i que permetrà les entitats esportives celebrar competicions els caps de setmana i així rebaixar la saturació d'usuaris als espais municipals.

Els passos fets a Sant Cugat
El 2009 el ple va aprovar el canvi d'ubicació del Leonardo a Volpelleres, als terrenys inicialment destinats a la dotzena escola. És un pas que va anul·lar el projecte d'ampliació del centre, proposat el 2005. Cinc anys després, el ple va aprovar per unanimitat la modificació puntual del pla especial d'usos d'aquests terrenys perquè poguessin acollir la nova seu de l'institut.

Amb l'inici d'obres, ara el centre educatiu passarà de la seva ubicació actual, a la carretera de Rubí, a anar a Volpelleres, just davant de l'estació dels FGC, i acomplirà una reivindicació històrica de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.