L'Audiència Provincial veu indicis delictius en la querella contra els gestors i l'enginyer del Mercat Vell


  • Comparteix:

Interior de les instal·lacions del Mercat Vell / Foto: Localpres

Interior de les instal·lacions del Mercat Vell / Foto: Localpres

L'Audiència Provincial de Barcelona (APB) troba indicis de delictes contra el medi ambient i falsedat documental en la querella penal contra els gestors i l'enginyer del Mercat Vell per excés de soroll, interposada per una família del carrer d'Endavallada. La resolució judicial estima l'apel·lació dels demandants després que el jutjat número 2 de Rubí dictés el sobreseïment provisional del cas en no quedar provada la perpetració del delicte. L'APB revoca aquest arxivament i acorda la continuïtat de la instrucció.

Els fets es remunten al maig passat quan una família, formada per mare i fill, va demandar les empreses gestores i l'enginyer de les obres del Mercat Vell per excés de soroll. La querella també exposa delictes de falsificació de documents i de certificats perquè els treballs no van tancar el túnel de rentat, tal com assenyalava el projecte.

A l'octubre passat, el jutge d'instrucció de Rubí va resoldre el sobreseïment provisional del cas després que els demandats aportessin documentació que provava que les incidències s'havien solucionat. Després que el jutjat rubinenc desestimés l'apel·lació, els afectats van recórrer a l'Audiència Provincial que els ha donat la raó i que advoca per la continuació del procés que segueix amb la citació dels demandats a declarar. Són l'explotadora del Mercat Vell, Gourmets de Sant Cugat SL; L&MG Europe Partners SL, com a administradora única, representada per Montserrat García, i l'enginyer, Manuel Morales.

L'advocada de la part demandant, Sílvia Prieto Quintela, confia que la justícia els donarà la raó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.