La Marató de l'Estalvi Energètic aconsegueix 12.000 euros per a la lluita contra la pobresa energètica


  • Comparteix:

Acte de lliurament de diplomes participatius / Foto: Localpres

Acte de lliurament de diplomes participatius / Foto: Localpres

Sant Cugat ha participat per segon any consecutiu a la Marató de l'Estalvi Energètic i els 10 equipaments municipals implicats han aconseguit estalviar al febrer 12.000 euros. Aquests diners es destinaran a fer reformes de manteniment en domicilis de persones amb vulnerabilitat social i que tinguin risc de patir pobresa energètica. El pla inclou reformes com arreglar dipòsits d'aigua dels lavabos, canviar escalfadors d'aigua o aïllar finestres. El màxim estalvi s'ha produït en la factura del gas, amb una reducció del 25,5%, seguit de la despesa en electricitat, amb un estalvi del 21,9%. La factura de l'aigua s'ha aconseguit retallar un 18%.

Els 10 edificis que han pres mesures per rebaixar la factura de llum, aigua i gas són la Casa Mònaco, l'Escola Pins del Vallès, el Conservatori-Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, el Casal de Mira-sol, el Casal Torreblanca, l'escola Pi d'en Xandri, l'escola Turó de Can Mates, el pavelló de Valldoreix, la ZEM Jaume Tubau i el Teatre-Auditori. En total, s'ha reduït el consum energètic en 8.471 m3 de gas, 36.474 kWh d'electricitat i 282.000 litres d'aigua.

En aquesta marató, hi han participat en total 12 ajuntaments i s'ha generat un estalvi econòmic de 81.500 euros. L'any passat, en la primera edició, Sant Cugat va estalviar més de 5.500 euros, destinats en part a ajudar 18 persones, a les quals es van pagar 200 euros de rebuts de subministraments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.