Valldoreix dóna la benvinguda a la primavera amb els versos d'Antònia Vicens


  • Comparteix:

Alumnes de català de la ciutat i veïns de Valldoreix com l'actor Francesc Orella han donat aquest diumenge la benvinguda a la primavera amb un recital de versos d'Antònia Vicens a la plaça del Casal de Cultura de Valldoreix. La trobada 'A tota veu', organitzada pel Servei Local de Català, Òmnium Cultural, l'Escola de Música de Valldoreix (EMV) i l'EMD, també ha estat un punt de trobada per a les associacions veïnals del territori i per a les entitats culturals. La música dels alumnes de l'EMV ha amenitzat una jornada que se celebra amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que té lloc aquest dimarts, una data que coincideix amb l'entrada de la nova estació.

Una vintena d'entitats valldoreixenques, com Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat i els Marxosos del Vallès, han tret al carrer la tasca que realitzen al llarg de l'any. El membre d'Òmnium Joan Pallarès ha explicat que la trobada vol posar de relleu l'associacionisme local.

Joan Pallarès

És la festa de les entitats. La cultura és important i a Valldoreix hi ha molts artistes i poetes.


L'apunt cultural ha arribat en forma de poesia i de música. Alumnes de català que aprenen la llengua i veïns del territori han pujat al faristol per recitar versos d'Antònia Vicens, poeta mallorquina guardonada amb la Creu de Sant Jordi el 1999 i el Premi Nacional de Cultura de 2016. L'actor valldoreixenc Francesc Orella ha estat l'encarregat de tancar el recital i ha subratllat la importància de celebrar jornades culturals com aquesta.

Francesc Orella

Tot el que serveixi per fer que la cultura arribi és collonut. És una bona manera de començar la primavera.


El Quartet de Cordes i el Quartet de Saxos de l'Escola de Música de Valldoreix han posat l'apunt musical a la festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.