12 coses que cal saber sobre les preinscripcions per al nou curs escolar


  • Comparteix:

Com omplir el formulari, què passa si les famílies es queden sense plaça o com consultar la llista d'admesos són alguns dels dubtes a l'hora de fer les preinscripcions per al curs escolar. Cugat.cat t'acosta una guia amb els 12 principals aspectes que cal saber sobre les preinscripcions, que es poden efectuar entre aquest dijous i el 4 d'abril.

On puc aconseguir el formulari per fer la preinscripció?
Hi ha tres maneres: a Internet, al web de la Generalitat; a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) i als centres educatius. Al mostrador de l'ajuntament també hi ha formularis disponibles.

On porto el formulari de preinscripció?
La preinscripció s’ha de portar al primer centre seleccionat. També es pot fer entrega del document a l'OME. L'horari d'obertura de l'OME fins al 7 d'abril és de dimarts a divendres, de deu del matí a dues del migdia. Els dimecres l'OME també obre a la tarda, de dos quarts de cinc a a tres quarts de set.

Es pot fer la preinscripció per Internet?
Es pot descarregar i emplenar el formulari per Internet fins la mitjanit del 3 d'abril. No obstant això, cal tenir en compte que el document s'ha de lliurar signat presencialment al primer centre d'elecció. El dia límit per entregar la documentació físicament és el 4 d'abril. També es pot fer entrega a l'OME i a les OAC.

Fins quan puc fer la preinscripció?
Les dates són del 23 de març a 4 d’abril. És molt important conèixer l’horari de cada centre ja que cada escola tancarà el dia 4, segons el seu horari. En el cas de l'OME ampliarà l'horari, excepcionalment, el 4 d'abril, i atendrà -com les OAC- de dos quarts de cinc a tres quarts de set. En cas de no arribar a temps al centre, s'acceptarà la sol·licitud com a 'fora de termini'.

Influeix d'alguna manera inscriure's quan abans millor?
No. L’ordre s’estableix segons el barem de puntuació una vegada finalitzat el període de preinscripció.

S'han d’omplir totes les caselles?
Es poden emplenar fins a 10 centres. S’aconsella emplenar totes les caselles per fer una elecció de preferències. En el cas que no s’hagin marcat totes i no s’hagi adjudicat cap de les indicades, el sistema farà una elecció automàtica. És important indicar si es vol 'plaça d'ofici', que és la plaça que assigna el sistema per a les famílies que es quedin sense plaça a cap dels centres indicats. Si les famílies marquen poques caselles, s'entendrà que només volen plaça en aquells centres i que, si no n'hi obtenen cap, prefereixen no canviar d'escola. Les preinscripcions de P3 i 1r ESO tenen plaça assegurada.

Hi ha llista d’espera per a les escoles?
Sí, és la novetat d'aquest any. Si s’ha adjudicat una escola fora de la primera opció, hi ha la possibilitat de la llista d'espera en funció dels moviments de les inscripcions que es poden allargar fins el setembre.

Es manté la puntuació obtinguda a la primera opció per a la resta d’opcions?
Sí.

Es pot presentar més d’una sol·licitud de preinscripció?
No. La presentació de més d’una sol·licitud per accedir a ensenyaments inclosos en un mateix procediment de preinscripció comporta la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre.

Què passa si no tinc cap plaça a cap centre demanat?
En el cas de P3 i 1r d'ESO, hi ha plaça assegurada en començar etapa educativa. Pel que fa a la resta de cursos, l'obtenció de la plaça anirà en funció dels llocs vacants i de si s'ha marcat o no optar a la 'plaça d'ofici'.

Quan i on puc saber el resultat del sorteig del número de desempat?
El 4 de maig. El departament d'Ensenyament farà un sorteig públic al matí per marcar el número a partir del qual les sol·licituds tindran més preferència en cas d'empatar a punts. Per exemple, si surt el número 150, les sol·licituds a partir del 151 tindran avantatge per sobre de les que estiguin per sota del número de desempat.

Quan i on puc consultar les llistes de l'alumnat admès i les llistes d'espera?
El 2 de juny. Les llistes es poden consultar presencialment al centre escollit en primera opció o a l'OME. També es pot mirar el resultat al web de la Generalitat introduint el DNI de l'adult que ha formalitzat la preinscripció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.