Saiz Meneses afirma que Sant Cugat tindrà un paper destacat dins el nou bisbat del Vallès


  • Comparteix:

José Ángel Saiz Meneses ha inaugurat els actes de celebració dels 1.700 anys del martiri de Sant Cugat

José Ángel Saiz Meneses ha inaugurat els actes de celebració dels 1.700 anys del martiri de Sant Cugat

Els actes religiosos de celebració dels 1.700 anys del martiri de Sant Cugat han arrencat amb una eucaristia presidida pel nou bisbe del Vallès, José Ángel Saiz Meneses, que ha visitat la nostra ciutat una dia abans de prendre possessió del càrrec com a nou bisbe del Vallès. El nou bisbe ha explicat que el jovent serà una de les seves prioritats.

Abans de la celebració eucarística, Saiz Meneses ha beneït el nou portal del monestir, en un acte que li ha donat peu per parlar de l'obertura de l'Església a la societat.

Durant el seu sermó, Saiz Meneses ha volgut fer també referències a Sant Cugat, una ciutat que, segons ha dit, serà per a ell una 'segona casa'. Saiz Meneses ha explicat el paper de Sant Cugat dins la diòcessi.

José Ángel Saiz Meneses

Vull excercir el ministeri visitant les comunitats. Aleshores Sant Cugat és un centre important, com també ho són Sabadell o Granollers.


En un context més general, el nou bisbe ha fet un repàs a les seves prioritats al capdavant de la diòcesi. Per una banda potenciarà la nova evangelització de la societat i l'acció caritativa de l'Església. A més, tant els capellans com el jovent tindran un lloc prioritari a la seva agenda. Saiz Meneses.

José Ángel Saiz Meneses

Hi ha dos aspectes de la meva experiència com a bisbe auxliar que també els continuaré cuidant. Per una banda, estan els capellans i el seminari. I per l'altra, la pastoral de la joventut.


Després de la Missa, ha tingut lloc una cerimònia en memòria del màrtir Sant Cugat. El Grup Mediterrània ha tingut un paper important en l'acte interpretant una dansa que simbolitza la passió de Crist. També hi ha participat un cor format pels antics escolans i membres d'altres conjunts de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.