Pi d'en Xandri +20 reivindica la figura del pi com a símbol i reclama més protecció per a Torre Negra


  • Comparteix:

El col·lectiu Pi d'en Xandri +20 ha reivindicat aquest dissabte la figura d'aquest arbre com a símbol del passat i del futur de la ciutat amb motiu dels 20 anys de l'atac que va patir i ha reclamat al consistori canvis per millorar la protecció de Torre Negra. A més, s'ha inaugurat al PAV3 de la Rambla del Celler una exposició dels quasi 3.000 dibuixos del pi que van fer els alumnes de les escoles de Sant Cugat fa dues dècades en suport a aquest símbol de la ciutat.

L'organització de l'acte ha llegit un manifest on ha posat en valor els esforços de l'Ajuntament, el Consorci de Collserola i la Generalitat per preservar Torre Negra, tot i que també ha reclamat un pla de gestió per protegir l'espai més enllà de la defensa jurídica. Entre els canvis que han demanat, hi ha la reducció de l'accés de cotxes, la revisió de les llicències de l'hípica de Can Calders i la carpa Sàbat, i una millor gestió de la riera de Sant Cugat.

El membre del col·lectiu Kristian Herbolzheimer ha destacat a Cugat.cat la figura del Pi d'en Xandri com un símbol d'una ciutat respectuosa amb el medi ambient.

Kristian Herbolzheim

És un símbol del passat i del futur que volem. Creiem que el pi simbolitza aquella ciutat respectuosa amb l'entorn que volem que sigui Sant Cugat.


A l'entrada del pavelló s'ha instal·lat una pantalla on es veien imatges de quan es van començar les operacions per salvar l'arbre. El cap de Paisatge i Verd Urbà de l'Ajuntament, Jordi Torrijos, ha explicat que el pi evoluciona favorablement, tot i que haurà de mantenir els suports durant uns quants anys.

Jordi Torrijos

Els puntals encara els hem de mantenir fins que tanqui bé la ferida. La recuperació va bé, però és un procediment molt lent.


L'exposició dels dibuixos del Pi d'en Xandri estarà oberta fins al 2 d'abril, de dos quarts de dotze del matí a dues de la tarda, i de cinc de la tarda a vuit del vespre. Membres del consistori encapçalats per l'alcaldessa, Mercè Conesa, han acompanyat l'organització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.