Més de 500 membres d'esplais del Vallès reclamen l'espai públic per al jovent


  • Comparteix:

Més de 500 monitors i infants d'esplais han reclamat aquest diumenge que la joventut pugui gaudir del lleure a l'espai públic. Ho han fet amb una cercavila que ha recorregut els carrers de Sant Cugat i que ha culminat les activitats de la trobada d'esplais del Vallès, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a la ciutat. A la trobada, també s'ha demanat acabar amb la burocratizació que dificulta el desenvolupament d'activitats a l'espai públic.

La trobada ha estat organitzada per la federació Esplais Catalans-Esplac, que aquest any ha dedicat la trobada a reivindicar la infància al carrer. El mebre de l'organització Adrià Vázquez ha destacat a Cugat.cat que totes les activitats s'han dut a terme amb normalitat, tot i el risc de mal temps.

Adrià Vázquez

Estem molt contents i molt orgullosos de tota la implicació dels esplais i els monitors. S'han pogut fer totes les activitats correctament com teníem previst.


En total, hi han participat 11 esplais vallesans, entre els quals hi havia els santcugatencs Sarau i Pica-Roca, que han actuat com a amfitrions de la jornada. La membre de l'esplai Sarau Carmen Alonso i la membre de l'esplai Pica-Roca Cristina Torres han explicat quins han estat els seus objectius per a aquesta trobada.

Carmen Alonso / Cristina Torres

La temàtica d'aquest any ha estat la reivindicació de l'espai públic per als infants i els joves. / A vegades ens trobem una mancança d'espais a l'entorn públic per fer-hi activitats.


La cercavila, acompanyada de les batucades de Karabassa i A batida do tambor, ha començat i ha acabat al parc de Ramon Barnils, on s'ha dut a terme una actuació d'un grup d'animació infantil. Per tancar aquesta trobada, l'organització ha llegit un manifest on s'han recollit les idees expressades pels infants en uns tallers de creació de pancartes que s'han fet al matí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.