El Belgrado estrena un cicle solidari amb un concert en suport a Proactiva Open Arms


  • Comparteix:

El Cafè Belgrado ha estrenat el cicle solidari d'activitats amb un concert en suport a l'ONG Proactiva Open Arms. Una quarantena d'assistents ha gaudit d'actuacions d'artistes com el monologuista Andreu Casanova i els músics Manu Guix, Pep Lladó, David Tutusaus i els Delai en un acte que enceta una iniciativa que, segons els organitzadors, ha de tenir continuïtat.

A més de les actuacions musicals, l'acte ha estat farcit de referències a la crisi dels refugiats i al drama que es produeix diàriament a les aigües del Mediterrani. Representants de l'ONG han explicat la situació actual del mar on treballen per salvar les vides de refugiats a la deriva. La portaveu de Proactiva Open Arms, Mar Sabé, ha explicat a Cugat.cat que actes com aquests els ajuden a sensibilitzar la població sobre els fets que s'estan produint al Mediterrani.

Mar Sabé

És primordial sensibilitzar la societat perquè només així serà capaç d'exigir que les coses canviïn. Actes com aquests ens donen peu a explicar què està passant.


Els artistes també han fet evident el suport a l'ONG en la seva lluita per salvar vides. El més aplaudit ha estat Manu Guix, que ha interpretat cançons com 'Mediterráneo', la cançó original de Joan Manuel Serrat que Guix va adaptar per al concert en favor dels refugiats de Barcelona al febrer, 'Que tinguem sort' i 'Tres minuts'. El públic s'ha entregat i ha agraït la presència del músic acompanyant-lo en les seves cançons. L'acte l'ha presentat el monologuista Andreu Casanova, que ha assegurat que cal donar suport a aquesta mena d'iniciatives.

Andreu Casanova

El tema és complicat i no tothom es llença al mar a ajudar com ho fan ells. El mínim que puc fer és venir a fer uns minutets i ajudar.


Es tracta del primer concert solidari del Cafè Belgrado, que s'ha decidit a impulsar aquestes trobades davant la demanda de les mateixes entitats, que buscaven espais per fer activitats d'aquesta mena. Ho ha explicat la directora d'esdeveniments de l'establiment, Nadia Jamaleddine.

Nadia Jamaleddine

Ha coincidit que aquestes causes es van posar en contacte amb nosaltres per cedir localitzacions. Unint això amb les inquietuds de Cafè Belgrado, ha fet que ho tiréssim endavant.


El Cafè Belgrado fa, a més, una crida a entitats que vulguin afegir-se a aquest cicle en el futur a posar-se en contacte amb ells per organitzar més concerts quan acabi. El proper espectacle dels quatre programats fins ara anirà dedicat a l'Associació d'Oncologia Integrativa i serà el 27 d'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.