Sant Cugat commemorarà per primera vegada el Dia Mundial de l'Autisme


  • Comparteix:

Associacions i la regidora Susanna Pellicer, durant la presentació

Associacions i la regidora Susanna Pellicer, durant la presentació

L'Ajuntament i les entitats que treballen amb persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA) commemoraran aquest cap de setmana el Dia Mundial de l'Autisme per primera vegada a Sant Cugat. El Mercat Vell s'il·luminarà de blau dissabte i diumenge per donar suport a les activitats que impulsaran el Grup TEA Sant Cugat i la Fundació Guru, destinades a sensibilitzar sobre les barreres que es troben les persones que pateixen aquest trastorn per inserir-se en la societat.

El Grup TEA Sant Cugat, format per pares i mares de nens i joves diagnosticats, organitzarà una trobada de famílies aquest divendres a les vuit del vespre per compartir experiències. El cap de setmana es muntarà una carpa davant del Mercat Vell i es repartiran als comerços de l'Associació de Comerciants Centre Vila uns fulletons que explicaran què és aquest trastorn i els objectius del grup.

De cara al futur, el membre de l'entitat Carles Sanjuán ha explicat que ja tenen lligada una jornada a l'escola L'Olivera per parlar sobre el trastorn als nens. Segons Sanjuán, l'objectiu és integrar als nens que pateixen TEA.

Carles Sanjuán

El que pretenem és integrar: tots formem part d'una societat i tots hi podem aportar. La idea és que tots som iguals, volem que se sàpiga fer tractament de la diversitat.


Grup de treball sobre l'autisme
La regidora de Progrés Social, Susanna Pellicer, ha aprofitat l'acte per proposar a les associacions i empreses socials presents (Grup TEA, Fundació Guru, Specialisterne, Fundació Planeta Imaginari, Associació Catalana de Zooteràpia i Dinamiks) crear un grup de treball per aprofundir conjuntament en com han de ser les polítiques municipals en aquest àmbit.

Susanna Pellicer

A llocs on només hi ha una associació és més difícil, però aquí som molts i us proposo fer una taula de treball específica. Així podem fer un pla de treball sobre què es pot fer a Sant Cugat.


El Dia Mundial de l'Autisme se celebra el 2 d'abril des del 2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.