L'Ajuntament prepara les bases del concurs per licitar la pastura de ramats per Collserola


  • Comparteix:

L'Ajuntament està acabant d'enllestir les bases del concurs per licitar la pastura de ramats per Collserola. La iniciativa arriba després de l'èxit de la prova pilot que es va fer a finals de 2016 quan 120 cabres i ovelles es van instal·lar durant dos mesos al parc natural amb l'objectiu de netejar el bosc i mantenir en bon estat les franges de protecció d'incendis.

L'objectiu és que la tasca del ramat es combini amb els medis mecànics ja existents. Es tracta d'un sistema de prevenció d'incendis que vol pal·liar l'impacte generat per les eines habituals, essencialment maquinària, i reduir sorolls i emissions de gasos contaminants.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que més enllà de trobar els ramats la iniciativa també requereix dotar el parc natural de certes infraestructures.

Joan Puigdomènech

A l'interior Collserola hi haurà d'haver uns punts intermitjos perquè quan els ramats estiguin treballant hi puguin passar la nit per començar actuar des d'allà l'endemà. S'ha de planificar no només qui se'n farà càrrec i amb quines condicions, sinó també la logística.


Un segon objectiu, tot i que no immediat, és que aquests ramats puguin reduir el sotabosc del parc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.