Sant Cugat ja té la placa de ciutat agermanada amb la Daira d'Aargub


  • Comparteix:

Foto de família de la presentació de la placa, al barri de Volpelleres

Foto de família de la presentació de la placa, al barri de Volpelleres

L'entrada de la ciutat per l'avinguda de la Clota, a la cantonada amb l'avinguda de Via Augusta, és el lloc on s'ha instal·lat la placa que identifica Sant Cugat com a municipi agermanat amb la Daira d'Aargub, al Sahàra Occidental. Aquest divendres s'ha presentat el distintiu, que arriba 17 anys després que la localitat s'agermanés amb el campament de refugiats sahrauís.

El 2000 Sant Cugat i la Daira d'Aargub van signar un agermanament que va renovar-se el 2009 amb un viatge d'una delegació santcugatenca als camps de refugiats. És un compromís que l'Ajuntament manté 'dia a dia', com explica la tinent d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Estem contents d'inaugurar aquesta placa. Fa anys que fem cooperació. Sant Cugat és una ciutat solidària amb el poble sahrauí.


L'altre lligam amb la regió és la feina que fa Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), que des de fa 19 anys organitza 'Vacances en pau', consistent en estades a l'estiu de nens sahrauís amb famílies santcugatenques. La seva presidenta, Neus Bosch, ha recordat que continuaran treballant perquè aquest poble assoleixi la llibertat amb el reivindicat referèndum.

A més, des del 2010, els nens sahrauís disposen d'un pis de protecció oficial a Volpelleres mentre reben els tractaments mèdics que no pot atendre el sistema hospitalari dels campaments de refugiats. Actualment hi viuen vuit nens. Una d'ells és la Telgi.

Telgi

Estem molt contents perquè ens ajudeu. Estem encantats i moltes gràcies.


A l'acte també ha acudit el sotsdelegat del Front Polisari a Catalunya, Mah Yahdih, que espera que el consistori mantingui el compromís amb la regió.

Mah Yahdih

Valorem molt l'esforç que fa l'Ajuntament i SCAPS. Esperem que el compromís es mantingui amb els diferents projectes amb el Sàhara.


El tinent d'alcalde de Polítiques Comarcals, Pere Soler, la regidora d'ERC-MES Mireia Ingla i els regidors d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez, també han fet acte de presència.

La Daira d'Argub va ser la primera ciutat que va agermanar-se amb Sant Cugat. Després van arribar les unions amb el municipi piemontès d'Alba (2007) i la localitat extremenya de La Haba, fa just un any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.