Els Amics de la Unesco commemoren el centenari del Ferrocarril amb el programa d'activitats d'abril


  • Comparteix:

El Ferrocarril va arribar a Sant Cugat el 1917

El Ferrocarril va arribar a Sant Cugat el 1917

Les activitats d'aquest mes dels Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat abordaran l'arribada del ferrocarril a la ciutat ara fa 100 anys. El plat fort d'aquesta commemoració tindrà lloc divendres 28 d'abril amb una visita guiada a partir de les deu del matí als punts emblemàtics d'aquest transport a Barcelona, des de la font de les Canaletes fins a Sarrià, i que acabarà al Museu-Espai Vilalta. A més, l'entitat ha planificat cada dimecres les habituals xerrades a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), que també tindran com a tema aquest mitjà de transport.

Més enllà del tema central del programa, aquest dimecres Amics de la Unesco projectarà a l'ANC 'Amateurs a l'espai', un film danès que explica la història de dos amics que volen construir un coet per viatjar a l'espai exterior. La sessió de cinefòrum començarà a les sis de la tarda.

La primera xerrada tindrà lloc dimecres de la setmana que ve i anirà a càrrec del president de FGC, Enric Ticó, que impartirà la ponència '1917: La modernitat arriba en tren a Sant Cugat'. La segona proposta tindrà lloc el 19 d'abril i serà una sessió de cinema comentat a càrrec del periodista i escriptor Víctor Alexandre, que analitzarà 'Breu encontre' (1945).

El punt final al programa el posarà l'enginyer industrial Xavier Nubiola de Castellarnau, que abordarà '100 anys del ferrocarril del Vallès a Sant Cugat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.