El Grup TEA Sant Cugat commemora el Dia de l'Autisme amb una jornada per sensibilitzar sobre el trastorn


  • Comparteix:

El grup ha muntat una carpa a la plaça d'Octavià

El grup ha muntat una carpa a la plaça d'Octavià

El Grup TEA Sant Cugat ha commemorat el Dia Mundial de l'Autisme aquest cap de setmana amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) per evitar 'estereotips i classificacions simplistes'. L'entitat, que es va constituir fa menys d'un any, ja té a punt una programació estable d'actes els dijous a la tarda destinats a ajudar famílies que tenen un infant, jove o adult diagnosticat amb TEA amb xerrades d'experts i activitats conjuntes per compartir experiències.

El Grup TEA Sant Cugat ha instal·lat aquest dissabte al matí una carpa informativa a la plaça d'Octavià i ha tingut la col·laboració de l'Associació de Comerciants Centre-Vila i l'Ajuntament per difondre el missatge. Als comerços pertanyents a l'associació s'ha distribuït informació sobre el trastorn i globus de color blau, símbol de l'autisme, el mateix color amb el qual l'Ajuntament ha il·luminat el Mercat Vell aquest dissabte al vespre.

La presidenta del Grup TEA Sant Cugat, Adelaida Soler, ha explicat que l'objectiu d'aquesta jornada és fer arribar de forma entenedora què és l'autisme per millorar la convivència.

Adelaida Soler

Els autistes són persones que viuen en aquesta ciutat i han d'estar integrats. La gent ho ha d'entendre. Aquests nens hi són i no passa res, compartim el món amb ells i som aquí per explicar-ho.


El Dia Mundial de l'Autisme té lloc el 2 d'abril des del 2007.

Programació regular
L'entitat ha preparat a partir del maig una programació regular d'activitats, anomenada 'L'hora del TEA', al voltant de l'autisme per ajudar les famílies. Entre les propostes, que acollirà el Xalet Negre, hi haurà xerrades amb experts, projecció de pel·lícules i trobades amb famílies per compartir experiències. La primera activitat serà el 4 de maig i la protagonista serà la pel·lícula de 'Temple', basada en la vida d'una dona amb TEA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.