Liz Castro: 'El procés és exemplar i esperançador per a gent d'altres llocs del món'


  • Comparteix:

Liz Castro, a la Casa de Cultura

Liz Castro, a la Casa de Cultura

L'escriptora, editora i traductora californiana Liz Castro aplaudeix els moviments del govern per explicar el procés a la comunitat internacional i considera 'factible' el seu suport a la independència. L'exmembre del secretariat nacional de l'ANC també veu amb bons ulls l'intent del govern per assolir un referèndum pactat i troba 'necessari' visibilitzar el 'no' de Madrid però abans, diu, cal el 'sí' de Catalunya. L'autora ha presentat aquest divendres el llibre 'Molts granets de sorra, un llibre d'idees per canviar el món, provades a Catalunya', en un acte de Solidaritat Catalana per la Independència a la Casa de Cultura.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista

-'Aquest llibre és tot un repte de bases de dades i de gestió d'imatges però també és un repte de recopilar imatges per il·lustrar que aquest moviment és de la gent i no dels polítics'.

-'Hi ha un activisme ciutadà molt sòlid. Prenent una cervesa sorgeixen moltes idees. És molt important executar-les i això ho ha fet la gent'.

-'A mi m'inspira aquest moviment ciutadà, aquesta energia que té la gent i vull ser part d'això. M'agrada explicar el procés en anglès per transmetre al món que això té una importància molt elevada'.

-'El reconeixement internacional al procés és factible, però és més clau el paper de Catalunya. Nosaltres hem de fer la feina per arribar a fer el referèndum i guanyar-lo'.

-'Quan el president declari la independència serà el moment en què actuarà la comunitat internacional. Ha de rebre un relat real, pacífic i alegre, i no que som uns nacionalistes egoïstes. El món s'interessa cada vegada més en això i no entèn perquè l'Estat espanyol rebutja la democràcia'.

-'El president i el govern fan bé intentant que hi hagi un referèndum pactat. Catalunya sí que vol seguir les regles democràtiques, però Espanya no. Catalunya vol votar i ser democràtica'.

-'Crec que una de les coses més importants del referèndum serà assegurar la participació i fer-los veure que serà vinculant'.

-'Aquest procés democràtic que estem fent aquí és exemplar i és esperançador per a gent d'altres llocs. I més en un món convuls com el d'ara'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.