Posada la primera pedra del futur institut Leonardo da Vinci, que serà una realitat el curs 2018-2019


  • Comparteix:

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i l'alcaldessa, Mercè Conesa, han col·locat aquest divendres la primera pedra del futur institut Leonardo da Vinci, un equipament que entrarà en funcionament el curs 2018-2019. El centre s'ha començat a construir al carrer d'Alfons d'Aragó, just al costat de l'estació del FGC de Volpelleres. El pressupost per edificar el centre educatiu és de 7,5 milions d'euros. L'institut tindrà sis línies d'ESO i tres de batxillerat.

La titular d'Ensenyament ha posat en valor la inversió econòmica de la Generalitat amb la construcció del nou institut i ha destacat la qualitat i el compromís de l'educació pública a Catalunya.

Meritxell Ruiz

Malgrat que la construcció de l'institut suposa una inversió de temps i un esforç econòmic important, perquè el país inverteix més de set milions d'euros en aquest centre, i crec que és important posar-ho en valor, intentem dir que el més important no és l'edifici sinó el que passa dins.


L'Ajuntament i la Generalitat també han acordat construir un pavelló esportiu de 1.175 metres quadrats que els alumnes del centre utilitzaran com a gimnàs i les entitats esportives fora d'horari lectiu. L'espai tindrà 650 metres quadrats dedicats a pista de joc, 125 a vestuaris i 90 a sales de reunions. Aquesta infraestructura té un cost de 850.000 euros que assumeix el consistori. Precisament, l'alcaldessa ha remarcat la importància de l'educació per a la ciutat.

Mercè Conesa

La nostra ciutat ha de ser una ciutat compromesa amb els drets a l'educació de qualitat i pública. Amb aquest Leonardo da Vinci ho farem possible.


Actualment, el Leonardo da Vinci té 722 alumnes matriculats, imparteix tres línies d'ESO i dues de batxillerat. A més, l'institut, també ofereix cicles formatius de grau mitjà i superior, uns estudis que continuaran a l'actual edifici situat a la carretera de Rubí.

El director general de Centres Públics, Lluís Baulenas, i la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, també han participat a l'acte. Els que tampoc no s'han volgut perdre la col·locació de la primera pedra són l'arquitecte i director d'obra de l'empresa Pascual-Ausió Arquitectes, Ramon Ausió, i el director del centre, Fernando Anglada.

Protestes de #VolpelleresViu
Els membres de la campanya veïnal #VolpelleresViu, que lamenta que s'hagin talat arbres per construir l'institut, també hi han fet acte de presència per manifestar el seu malestar. L'equip de govern els ha concedit una entrevista la setmana que ve per posar sobre la taula les discrepàncies.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.