El Via Crucis recorre aquest Divendres Sant els carrers de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge del Via Crucis de l'any passat

Imatge del Via Crucis de l'any passat

El Via Crucis torna aquest Divendres Sant als carrers del centre de Sant Cugat. El recorregut arrenca a les nou del matí de l'església del Monestir per escenificar les 14 estacions de la Passió fins a la crucifixió.

Fa 11 anys que es va recuperar aquesta tradició a la ciutat, que manté l'essència dels anys 50, tot i que amb un recorregut més curt. Després de sortir del recinte del Monestir cap a la plaça d'Octavià, s'enfila el carrer Major fins a arribar a la plaça de Sant Pere. Des d'allà baixa pel carrer de Sabadell fins a la plaça de Pep Ventura i segueix pel carrer de la Plana de l'Hospital, on ja encara la recta final cap al Monestir.

Enguany, seran 13 els portants de la creu, dels quals tres ho faran per primera vegada. La dificultat de portar la figura de Sant Cugat resideix sobretot en mantenir la verticalitat de la talla per la seva alçada. El membre de l'organització Pere Pahissa ha explicat que enguany s'ha fet una crida a la participació.

Pere Pahissa

Vam començar quatre o cinc persones, però el Sant Crist té el seu pes i es necessiten vuit persones. Hem fet crida perquè s'hi apuntessin més persones.


A Sant Cugat, el Via Crucis està presidit per una figura del Sant Crist crucificat de fusta de noguera massissa d'uns 46 quilos i gairebé dos metres d'alçada. La talla també s'acompanya d'una figura més petita que obre el recorregut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.