Els Mossos detenen els presumptes autors d'un robatori amb força a Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un control policial / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'un control policial / Foto: ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut els tres presumptes autors de cinc robatoris en domicilis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, un d'ells perpetrat a Sant Cugat. Va ser a la ciutat on el grup presumptament va robar el vehicle de gamma alta que feien servir per portar a terme els delictes. Els tres detinguts, un major d'edat i dos menors, han ingressat a presó i en un centre de menors respectivament, segons ha informat el cos de seguretat.

Els detinguts estan acusats de cinc delictes de robatori amb força en domicilis, dos delictes contra la seguretat del trànsit per conduir un vehicle sense permís i un delicte de furt de vehicle.

La investigació dels Mossos d'Esquadra es remunta a finals de març d’aquest any, quan un indicatiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona va identificar un vehicle al Poble Sec, els quatre ocupants del qual van fugir i van llençar una motxilla amb diferents objectes. Aquests objectes s'han pogut relacionar amb diferents robatoris a domicilis de Sant Celoni, Palau-solità i Plegamans, Castellnou del Bagès, Sant Vicenç del Horts i Sant Cugat.

El grup, encapçalat pel major d'edat, amb antecedents per fets similars, utilitzava un vehicle de gamma alta que van sostreure a un home de 89 anys, quan entrava a casa seva a Sant Cugat, el 17 de març.

Segons els Mossos d'Esquadra, el modus operandi consistia a sortir de Barcelona amb el vehicle sostret a la recerca de cases ubicades en urbanitzacions, cases a quatre vents, aïllades i fora de nucli urbà. La franja horària era sempre la mateixa, de les quatre a les sis de la tarda, i escollien la casa en funció de la facilitat per saltar la tanca i no ser detectats. Posteriorment forçaven les finestres o portes correderes per accedir.

Els presumptes autors van ser localitzats el 7 d'abril a una urbanització de Sant Vicenç dels Horts, després d'haver robat a una casa. Els tres presumptes lladres van fugir cap a l'Hospitalet de Llobregat, on van ser detinguts. Amb els registres als seus domicilis es va poder identificar alguns dels objectes i joies sostrets als robatoris investigats.

La investigació continua oberta per esclarir més possibles fets delictius relacionats amb els objectes intervinguts als tres detinguts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.