El 3r Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació també reconeixerà la tasca local


  • Comparteix:

El 3r Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació incorporarà una categoria per a treballs d'àmbit local. El guardó, recuperat pel Grup Barnils fa dos anys, s'ha presentat aquest divendres al Museu del Monestir i ha refermat el compromís de reconèixer el periodisme d'investigació. La trobada ha servit per presentar el llibre de la investigació d''El Periódico' sobre els presumptes casos d'abusos sexuals a diferents escoles religioses dels Maristes, treball guanyador de l'edició passada.

El president del Grup Barnils, Ferran Casas, ha explicat que existeix una crisi en les empreses periodístiques, però no en la qualitat dels treballs periodístics. Casas ha justificat que s'hagi afegit una categoria per a reportatges locals perquè aquests no quedin amagats sota l'impacte de publicacions de caire generalista.

Ferran Casas

Posar a competir el periodisme local amb grans històries és difícil. Això és un reconeixement al treball que es fa als mitjans locals, amb les dificultats afegides com la proximitat al poder.


Aprofitant la presentació del guardó, el Grup Barnils i l'Ajuntament han renovat el conveni de col·laboració amb el qual el consistori destina, bianualment, 2.000 euros a patrocinar el premi. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat de relleu la importància que s'exerceixi un periodisme de qualitat.

Mercè Conesa

Encoratgem un periodisme valent, no com un periodisme acusatori, sinó que sigui fidedigne, que no acusa en va.


El periodista d''El Periódico' Guillem Sánchez ha estat l'encarregat de completar l'acte amb la presentació del llibre 'El cas dels Maristes'.

En l'edició anterior, la categoria a millor reportatge ja publicat va estar dotat amb 700 euros. També hi ha una categoria per a millor reportatge inèdit dotada amb 1.300 euros, però que va resultar deserta en l'última edició. Els premis per aquesta edició dels guardons estan encara per definir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.