#VolpelleresViu demana protegir 1.500 arbres del bosc del barri


  • Comparteix:

La trobada ha servit per recomptar el número d'arbres

La trobada ha servit per recomptar el número d'arbres

La campanya #VolpelleresViu centra ara els esforços a protegir 10.200 metres quadrats de bosc, després de donar per perdut l'espai on s'està construint l'institut Leonardo da Vinci. Segons els membres del col·lectiu, aquesta parcel·la, que està reservada des de fa anys com a zona d'equipaments però sense projecte previst, reuneix 1.500 arbres, dels quals uns 500 són roures i alzines, segons el recompte fet per #VolpelleresViu. La campanya reclama a l'Ajuntament que preservi la fauna i la flora del bosc de Volpelleres, el qual consideren que serveix de pulmó verd contra l'autopista i la seva contaminació.

Membres de la campanya i veïns s'han reunit aquest dissabte al bosc de Volpelleres per fer el recompte d'arbres que s'ubiquen a la parcel·la de més de 10.000 metres quadrats que volen preservar. L'objectiu és demostrar a l'Ajuntament que cal protegir aquest espai perquè, entre d'altres coses, és una barrera contra la contaminació de l'autopista, com ha destacat el membre de la campanya Carlos Sánchez.

Carlos Sánchez

L'Ajuntament sap que una de les fonts de contaminació és l'autopista. El bosc de Volpelleres és un petit filtre.


En aquest sentit, Sánchez ha lamentat la incoherència del consistori, que protegeix altres zones del municipi com Torre Negra, però reserva espais per a equipaments on s'ubica un bosc.

Carlos Sánchez

Està l'Ajuntament talant arbres en el jardí de darrere de casa. No són comparables en tamany però sí en funció.


Els promotors de la campanya, que aplega més de 60 veïns, tenen previst reunir-se de nou amb els grups municipals per sumar suports en el compromís de la protecció d'aquest espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.