Veïns de la Floresta i Valldoreix estan patint picades de l'anomenada 'mosca negra'


  • Comparteix:

La picada d'aquesta mosca produeix un fort edema i molts dolors

La picada d'aquesta mosca produeix un fort edema i molts dolors

Diversos veïns de la Floresta i Valldoreix han denunciat la presència d'un insecte anomenat mosca negra. Es tracta d'una espècie que produeix picades molt doloroses i que han de tractar-se amb antihistamínics i fins i tot amb cortisona. Els veïns afectats asseguren que han intentat posar-se en contacte amb l'Ajuntament en diverses ocasions perquè s'intenti erradicar aquest problema però que fins ara no han tingut cap mena de resposta.

Des del passat mes de maig, però sobretot aquests mesos d'estiu, els veïns de la Floresta i també de Valldoreix estan patint les conseqüències de la presència, a la zona, d'una espècie d'insecte anomenat mosca búfala o mosca negra.

Es tracta d'una espècie de mosca molt petita que pica a les persones produint forts edemes i molt dolor. Tant és així que aquestes picades s'han de tractar amb antihistamínics, cortisona, i fins i tot en alguns casos s'arriba a administrar al pacient antibiòtics o la vacuna antitetànica. Així ho han explicat Begonya Vicente i Leonor Espejo, dues de les afectades.

Begonya Vicente i Leonor Espejo

El problema d'aquetsa picada és que el primer dia et surt un granet com si fos de mosquit, però l'endemà se't fa un endemà i causa un dolor horrorós.


De moment, aquests veïns han recollit més de 30 signatures de persones afectades, i també des de la piscina municipal de la Floresta i del Club de Tennis de Valldoreix han confirmat que els seus usuaris estan patint aquest problema.

Ara, la preocupació dels afectats és rebre una resposta de l'Ajuntament, ja que segons asseguren, porten tot l'estiu intentant contactar-hi i no han aconseguit cap resposta. Segons Vicente, mentre els veïns vagin fumigant pel seu compte però no hi hagi una actuació a nivell de tota la zona, no s'aconseguirà posar-hi remei.

Begonya Vicente



Els propis veïns han explicat que s'han posat en contacte amb la Generalitat i que, segons els han dit, es tracta d'aquest insecte provinent de l'Àfrica i que fins ara ja ha afectat altres zones de Catalunya com Tarragona, el Vendrell, Baix Camp o la Conca de Barberà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.