Les entitats de malalties neurològiques i càncer rebutgen el local ofert per l'Ajuntament a Volpelleres


  • Comparteix:

El local és a tocar de la biblioteca de Volpelleres / Foto: Localpres

El local és a tocar de la biblioteca de Volpelleres / Foto: Localpres

Les entitats de la Taula per a persones amb malalties neurològiques i càncer han rebutjat la proposta de l'Ajuntament perquè s'instal·lin a diversos locals de Promusa a tocar de la Biblioteca de Volpelleres. Les associacions consideren que aquest espai està allunyat del centre i que alguns usuaris poden tenir dificultats per accedir-hi. L'oferta arriba després que el projecte més votat als pressupostos participatius fos la creació d'un espai per a aquestes entitats, actualment establertes a la Casa de Cultura. La partida reservada per a aquesta iniciativa és de 270.000 euros.

Les associacions que formen part de la taula han destacat les prestacions que ofereix el local proposat pel consistori, però expliquen que la majoria d'usuaris són persones de més de 70 anys que viuen al centre de Sant Cugat o a prop i que el fet de desplaçar-se a Volpelleres els suposa un problema. A les trobades amb els serveis tècnics municipals s'ha posat sobre la taula la possibilitat de facilitar un transport col·lectiu a aquestes persones, però la proposta s'ha descartat perquè sovint els usuaris es desplacen sols o en grups massa reduïts.

La presidenta de la delegació local de l'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFA), Anna Fitó, ha explicat a Cugat.cat els inconvenients que han motivat la negativa a la proposta.

Anna Fitó

Hem dit que no per la llunyania. La gent amb malalties neurològiques sol ser gent gran a qui agafar un transport públic se li fa molt difícil.


Segons les entitats, l'Ajuntament ha posat en valor els arguments presentats i ha explicat que se seguirà treballant per dotar-les d'un espai. La tinent d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, ha confirmat que, de moment, no hi ha un espai al centre per atendre les necessitats de l'entitat.

Susanna Pellicer

Hem de buscar el local idoni. Que hagin dit que no alenteix el procés, però hi continuarem treballant.


Actualment, les associacions de la taula atenen els usuaris a la Casa de Cultura. Segons l'acordat en el procés de pressupostos participatius, l'Ajuntament té fins el maig de 2018 per executar el projecte.

La Taula per a persones amb malalties neurològiques i càncer està formada per l'Associació Catalana per al Pàrkinson, l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), l'Associació Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental, l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia, la Fundació Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica, el Centre Terapèutic de Malalties Neurològiques de la Creu Roja Sant Cugat - Rubí i una representació de les residències geriàtriques de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.