La família de Joan Llamas cedeix a Sant Cugat el fons fotogràfic de l'actor i fill predilecte de la ciutat


  • Comparteix:

L'Arxiu Històric Municipal disposa des d'aquest dimarts del fons fotogràfic de Joan Llamas, després que la vídua de l'actor santcugatenc, Dolors Gabernet, i l'alcaldessa, Mercè Conesa, hagin signat el conveni de cessió. Es tracta d'un total de 120 rodets amb negatius d'imatges de teatre i d'indrets del municipi, sobretot del Monestir, que van des de l'any 1967 fins a finals de la dècada dels 90. També inclou més de 100 sobres amb fotografies i documents d'obres teatrals. Els responsables de l'Arxiu en faran l'inventari i descripció, i posteriorment digitalitzaran les peces més significatives per a la seva difusió.

Joan Llamas, fill predilecte de la ciutat, va morir l'any 2006 després d'una vida dedicada al teatre i la fotografia. L'alcaldessa ha agraït a la família la cessió gratuïta del fons fotogràfic i ha assegurat que és 'un orgull i un honor' acceptar-la.

Mercè Conesa

Joan Llamas va ser una de les persones que va fer ciutat. Des de l'Ajuntament oferim la possibilitat que aquest fons quedi custodiat.


Conesa també ha avançat la possibilitat d'impulsar una exposició sobre la producció teatral santcugatenca aprofitant el fons de Joan Llamas. La vídua de l'actor i fotògraf, Dolors Gabernet, ha mostrat la seva satisfacció.

Dolors Gabernet

El Joan estaria molt content que hi hagi aquest interès, aquest record de la seva vida de teatre. Ell era una persona molt entregada.


El fons també inclou fotografies de teatre fetes per la mateixa Gabernet o per Joan Cabanas, ja que Llamas és en alguns casos qui apareix a les imatges.

Un carrer a Joan Llamas
La presidenta de l'Associació Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, ha confirmat en l'acte de signatura la intenció de cedir més fotografies i documents per completar el fons actual. També ha recordat que l'entitat ha iniciat un procés de recollida de suports per a sol·licitar formalment a l'Ajuntament que dediqui un carrer o una plaça de la ciutat a Joan Llamas. Actualment ja han recollit més de 600 signatures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.