Hora Bruixa reivindica amb una petonejada la visibilització de les dones lesbianes


  • Comparteix:

La petonejada ha tingut lloc a plaça d'Octavià

La petonejada ha tingut lloc a plaça d'Octavià

El col·lectiu Hora Bruixa ha posat de manifest la visibilització de les dones homosexuals amb una petonejada a la plaça d'Octavià on ha reivindicat la presa de l'espai públic per visibilitzar 'l'opressió' a la qual està sotmès el col·lectiu. La trobada, que s'ha celebrat aquest dimecres amb motiu del Dia de la Visibilitat Lèsbica, ha lligat la lluita d'aquest sector a la del feminisme en el sentit de defensar la 'igualtat real' i la 'justícia social'.

Les membres d'Hora Bruixa Berta Cervantes i Júlia Soler han explicat que la reivindicació vol assolir el reconeixement de les lesbianes per part de la societat.

B.Cervantes / J.Soler

Darrere de la visibilitat hi va el reconeixement. / Volem normalitzar que les lesbianes existim, que és una manera més d'estimar com qualsevol altra.


El Dia de la Visibilitat Lèsbica es commemora amb l'objectiu de fer visibles les lesbianes per la doble discriminació que, segons aquest col·lectiu, els afecta, tant per ser dones com per la seva orientació sexual. Segons dades de la Generalitat, a Catalunya es van celebrar més de 1.400 matrimonis entre dones entre 2012 i 2015. D'altra banda, l'any passat es van registrar 11 denúncies per lesbofòbia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.