La Fundació Iván Mañero practica 40 cirurgies i més de 100 assistències sanitàries a Guinea Bissau


  • Comparteix:

L'expedició sanitària ha prioritzat l'atenció infantil / Foto: Fundació Ivan Mañero

L'expedició sanitària ha prioritzat l'atenció infantil / Foto: Fundació Ivan Mañero

L'expedició de la Fundació Dr. Iván Mañero que ha viatjat a Guinea Bissau aquest abril ha practicat durant una setmana 40 cirurgies i més de 100 assistències sanitàries al Centre Mèdic Emanuel, a més de formar el personal local sobretot en l'àmbit de la ginecologia. Els cinc professionals que s'hi van desplaçar, encapçalats pel cirurgià plàstic Iván Mañero, van atendre els casos més complicats entre les més de 200 persones que esperaven atenció, especialment infants.

Mañero explica a Cugat.cat que l'experiència també els ajuda a ell i al seu equip malgrat que no sigui de gran impacte.

Iván Mañero

És un granet de sorra en una enorme platja, però ens duem la satisfacció d'haver donat una mica de millor vida a les 60 persones que hem operat aquests dies. Venim una mica més feliços i esperançats i amb la intenció de transmetre a tothom la importància que té donar un cop de mà.


Aquesta és una de les iniciatives de la fundació santcugatenca, que fa més de 10 anys que treballa en projectes solidaris al país africà, un dels 10 amb pitjors indicadors de salut materna i infantil del món. Aquesta última expedició, que completaven una infermera, un anestesiòleg, un uròleg i una ginecòloga, ha tractat casos com cesàries complicades, cremades greus, tumors, hèrnies i malformacions infantils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.