Un grup d'experts en control de mosquits estudien la proliferació de la 'mosca negra' a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'Ajuntament descarta la fumigació i nega que hi hagi risc sanitari

L'Ajuntament descarta la fumigació i nega que hi hagi risc sanitari

Un equip d'experts del Servei de Control de Mosquits del consell comarcal del Baix Llobregat estudiarà, durant aquesta setmana, la proliferació d'un tipus d'insecte que, en els últims dies, està provocant nombroses picades als veïns del municipi. A l'espera dels resultats d'aquest estudi i de la identificació de l'insecte, que podria tractar-se de l'anomenada 'mosca negra', l'Ajuntament ha volgut tranquil·litzar la ciutadania i ha indicat que l'insecte, en principi, no representa cap perill per la població i que les úniques mesures a prendre són les rutinàries per qualsevol tipus de mosquit.

Durant aquesta setmana, un grup d'experts del Servei de Control de Mosquits del consell comarcal del Baix Llobregat realitzarà un seguit d'estudis per localitzar i identificar l'insecte, que podria tractar-se de l'anomenada 'mosca negra', després de les queixes d'alguns veïns de La Floresta i Valldoreix sobre la proliferació d'aquest insecte.

El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha remarcat que no hi ha lloc per l'alarma sanitària, ja que aquest tipus de mosquit no comporta cap risc per la població.

Enric Tomàs

No existeix cap mena de risc per la població. S'han de pendre les mesures normals per qualsevol tipus de mosquit i nomès tenir més cura aquelles persones més sensibles.


L'Ajuntament descarta la fumigació com a possible solució, ja que aquesta no ha estat la mesura que han pres altres municipis catalans, com el Papiol, que han patit un problema similar. A l'espera dels resultats de l'estudi, possiblement s'iniciarà el control del mosquit amb la localització i destrucció dels nius. Així ho apunta el regidor Enric Tomàs.

Enric Tomàs

S'estan realitzant estudis sobre la proliferació d'aquest insecte. Hem de veure com podem atacar els nius, però descartem la fumigació.


Recordem que la'mosca negra' és una espècie de mosca molt petita provinent de l'Àfrica, que pica a les persones produint forts edemes i dolor. L'Ajuntament, que fins ara ha recollit diverses trucades de ciutadans, està informant els afectats sobre les tasques que es realitzaran durant aquest dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.