El CAP disposa d'una llista de pacients per evitar els efectes d'una possible onada de calor


  • Comparteix:

De moment, no s'ha registrat un increment d'afectats per les altes temperatures

De moment, no s'ha registrat un increment d'afectats per les altes temperatures

El CAP de Sant Cugat disposa d'una llista de pacients en situació de risc en cas que es produeixi una onada de calor com la de l'any passat. Aquesta és una de les mesures que el centre ha pres per evitar que un possible augment de les temperatures agafi d'imprevist la gent gran i les persones amb patologies cròniques.

En el que portem d'estiu encara no s'ha hagut de posar en marxa, però el CAP de la nostra ciutat disposa d'un sistema d'emergència per afrontar els afectes d'una onada de calor com la de l'any passat.

Una de les novetats d'enguany és l'elaboració d'una llista amb persones de risc, formada per gent gran i persones amb malalties cròniques. Així ho explica Carles Martí, director del Centre d'Assistència Primària de Sant Cugat.

Carles Martí

Tenim identificades les persones de risc en cas que les temperatures altes i això és una novetat que ens simplifica la feina.


De moment no s'ha registrat cap incidència, i per això el dispositiu, a banda de llista de persones en situació de risc, és el de cada estiu: un servei d'urgències 24 hores amb el personal mèdic habitual i una persona pendent de les residències.

Sense sortir-se d'aquesta normalitat, a la Residència Santa Rosa no han registrat, en el que portem d'estiu, cap cas d'un resident afectat per les altes temperatures. La directora de la residència, Alicia Puig, dóna algunes recomanacions a la gent gran per afrontar la calor de l'estiu.

Alicia Puig

Tenir la casa ventilada, molta hidratació, roba de cotó i un bon sistema de confort.


Totes aquestes mesures, tot i que de moment no s'han hagut de posar en pràctica, s'han previst amb l'objectiu de fer bona la dita 'val més curar-se en salut'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.