L'ascensor de l'estació de la Floresta de l'andana en sentit Barcelona començarà a funcionar a finals d'any


  • Comparteix:

El nou ascensor, a la dreta, serà molt igual al de l'altra andana / Fotomuntatge: FGC

El nou ascensor, a la dreta, serà molt igual al de l'altra andana / Fotomuntatge: FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adjudicat per 283.000 euros la instal·lació de l'ascensor de l'estació de la Floresta que millorarà l'accessibilitat dels viatgers que vulguin anar a Barcelona des de la plaça de Josep Playà. La companyia ferroviària té previst que les obres estiguin enllestides a finals d'any. L'ascensor se situarà al costat de l'edifici de l'estació a l'andana en sentit Barcelona i serà molt semblant al que hi ha a la via 1. Es podrà agafar sense picar el bitllet i ocuparà un espai on actualment hi ha una zona d'arbustos.

FGC i l'Ajuntament van anunciar l'obra, llargament reivindicada pel barri, al febrer i van acordar que el manteniment i la conservació del futur ascensor aniria a càrrec del consistori, amb un cost de 3.000 euros anuals.

El ple de Sant Cugat va demanar al novembre passat la instal·lació de l'ascensor a FGC per facilitar l'accés a l'andana sentit Barcelona.

FGC entra a la Societat Catalana per la Mobilitat
FGC ha entrat a l'accionariat de la Societat Catalana per a la Mobilitat (SOC) i formarà part del consell d’administració de l’entitat, on estarà representat pel seu president, Enric Ticó. L'acord s’ha fet efectiu un cop transcorregut un any des de la signatura de l'adjudicació de la SOC del contracte de desenvolupament i implantació de la T-Mobilitat el 24 d’abril de 2016.

En el document es preveu la cessió gratuïta del 6% del capital social de la societat a tres empreses relacionades amb el transport del sector públic, entre les quals figura FGC, i que un cop transcorregut un any, aquesta cessió s’ha materialitzat amb el lliurament del 2% del capital social a FGC.

SOC és una societat integrada per diferents empreses tecnològiques i és el grup adjudicatari del contracte de col·laboració pública i privada que s’ocuparà de la implantació i gestió del nou sistema tarifari de la T-Mobilitat. L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va adjudicar a SOC el contracte per a la implantació de la T-Mobilitat, el nou títol del transport integrat a Catalunya que estarà desplegat a tot el país el 2019.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.