Detingut un empresari de Valldoreix vinculat pressumptament a una xarxa de narcotràfic


  • Comparteix:

La policia ha incautat 75 quilos de cocaïna, joies i una pistola

La policia ha incautat 75 quilos de cocaïna, joies i una pistola

La policia ha detingut un empresari de Sant Cugat com un dels pressumptes caps d'una xarxa de narcotràfic amb connexions amb la màfia gallega que introduïa cocaïna a través del port de Barcelona. En l'operació, on han estat detingudes un total de 7 persones, s'ha intervingut 75 quilos de cocaïna, 32 quilos de joies, una pistola i un milió i mig d'euros en efectiu.

Pedro M.R., de 68 anys, és un empresari de Valldoreix, propietari d'una empresa de Rubí dedicada a la fabricació de mobiliari urbà. Segons la policia, la seva empresa servia per emmagatzemar la droga, que s'enviava des de Bolívia camuflada en peces de fusta que arribaven al port de Barcelona a l'interior de contenidors de càrrega.

En l'escorcoll del domicili de Valldoreix, la policia ha trobat documentació relacionada amb el blanqueig de diners i la importació de contenidors.

La desarticulació d'aquesta xarxa, emmarcada dins l'Operació Galícia, ha inclòs la incautació de més de 75 quilos de cocaïna, que arribava 'tallada' i repartida en dosis comercialitzables. Segons fonts policials, la xarxa estava dirigida per Pedro M.R. i Maria L.B., veïna de Badalona i d'origen gallec, amb antecedents per contraban.

Segons les mateixes fonts, la xarxa es finançava, en part, a través del robatori d'importants joieries catalanes i centralitzava, també, correus de droga a través de l'aeroport d'El Prat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.