El risc d'incendi forestal a la nostra comarca passa d'alt a moderat, segons la Generalitat


  • Comparteix:

Prop del 40% de la superfície de Sant Cugat és zona forestal

Prop del 40% de la superfície de Sant Cugat és zona forestal

El Vallès Occidental ha abandonat el grup de comarques catalanes amb alt risc d'incendi forestal, segons les últimes dades que ha fet públiques la conselleria de Medi Ambient. Una quinzena de comarques, la majoria a la meitat sud del país, mantenen la màxima alerta. La resta, entre elles la nostra, presenten un risc moderat, excepte les zones situades a prop dels Pirineus, on el risc és baix.

Recordem que, fins la setmana passada, el govern català situava el Vallès Occidental entre les 25 comarques catalanes amb 'alt risc' d'incendi forestal. Ara, la nostra comarca ha abandonat aquesta categoria, i s'ha situat entre les comarques amb 'risc moderat', segons el departament de Medi Ambient.

Segons l'Ajuntament, la nostra ciutat és especialment sensible al foc, ja que prop del 40% de la seva superfície -unes 2.000 hectàrees- són zones forestals. Els sectors amb més risc d'incendi són els barris i les urbanitzacions de Collserola. En aquest sentit, la Cambra de Parcel·listes de Catalunya va alertar que la urbanització de Can Cortés figura entre les 96 urbanitzacions catalanes amb 'risc màxim' de patir un incendi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.