Avui fa 10 anys dels devastadors incendis que van cremar La Floresta i Les Planes, l'any 1994


  • Comparteix:

El 40% de la superfície de Sant Cugat és zona forestal

El 40% de la superfície de Sant Cugat és zona forestal

Avui es compleixen 10 anys dels incendis que van cremar 135 hectàrees de bosc a La Floresta i Les Planes, l'agost de 1994. Per evitar que aquesta situació es repeteixi, l'Ajuntament ha engegat enguany una campanya de prevenció i ha destinat 330.000 euros a la lluita contra els focs forestals.

Per al tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, el desè aniversari dels incendis de La Floresta no es una efemèride per celebrar, però cal recordar-la perquè no es repeteixin els fets d'aquell estiu.

Eduard Pomar

L'incendi de 1994 va ser un dels episodis més tristos de la nostra història i ho hem de recordar per tal de que no torni a passar.


Des de l'Ajuntament, s'espera poder acabar aquest estiu amb un balanç d'incendis com a mínim igual al de l'estiu passat, en què es van produir un total de 19 focs forestals que, en total, van cremar una superfície d'1,5 hectàrees.

Per aconseguir-ho, el consistori destina 120.000 euros per a la neteja i condicionament de les franges de protecció d'urbanitzacions i camins. A més, aporta 220.000 euros més al Consorci del Parc de Collserola, en compliment del conveni que mantenen des del 2002.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.