L'Ajuntament confirma que l'insecte que ha provocat picades a La Floresta i Valldoreix és la 'mosca negra'


  • Comparteix:

El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat ha identificat l'insecte

El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat ha identificat l'insecte

L'Ajuntament ha confirmat que la 'mosca negra' és l'insecte que des del mes de juliol ha picat nombrosos veïns de La Floresta i Valldoreix. A l'espera de l'informe complet que ha d'elaborar el Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, el regidor de Sanitat, Enric Tomàs, ha volgut tranquil·litzar la població i ha remarcat que les mesures per protegir-se, de moment, són les mateixes que amb qualsevol altre insecte.

La 'mosca negra' és la causant de les molestes picades que diversos veïns de La Floresta i Valldoreix han patit darrerament. Així ho ha confirmat finalment el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

S'ha confirmat que en alguns dels focus on hi havia queixes s'ha trobat la 'mosca negra', estem a esperant l'informe de l'SCM per actuar


Tot i que encara no es disposen dels informes definitius del Servei de Control de Mosquits, hi ha diversos temes que es comencen a tancar. De moment, ja se sap quin tipus d'insecte és, i és d'esperar que tant bon punt es tinguin totes les dades des del consistori s'indicarà als ciutadans de quina manera es poden protegir correctament de l'insecte.

Una de les conclusions que s'han avançat és que la mosca habita en zones d'aigües netes i corrents, com els rius i les rieres. Si a això li sumem el fet que la 'mosca negra' té un radi d'acció d'uns 20 quilòmetres aproximadament, els responsables de Salut Pública no descarten que els nius es trobin al Delta del Llobregat, i no a les zones afectades del nostre municipi.

Enric Tomàs

És una mosca que pot actuar en un radi de 20 quilòmetres, així una possibilitat real és que els nius estiguin al Delta del Llobregat


Tomàs també ha explicat que si la reacció a les picades és tan dolorosa és perquè la 'mosca negra' no és un insecte autòcton, i que per això el nostre organisme no està acostumat a les seves picades. De fet és la primera vegada que actua a la nostra ciutat. Recordem que el mateix insecte ha proliferat a altres poblacions del nostre entorn, com El Papiol, Molins de Rei o Pallejà, totes elles entre les comarques del Vallès Occidental i el Baix Llobregat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.