La Generalitat inverteix aquest any 3,1 milions en el manteniment del tram de Sant Cugat de FGC


  • Comparteix:

El tram de Sant Cugat de la línia del Vallès de Ferrocarrils (FGC) rebrà aquest any una inversió de la Generalitat de 3,1 milions en millores de manteniment. Els treballs consisteixen en la reducció de l'impacte acústic, el tancament i la reforma de la subcentral elèctrica i la instal·lació del nou ascensor de la Floresta . Ho ha anunciat el conseller de Territori, Josep Rull, en la visita que ha fet aquest dimecres a la matinada a les obres del túnel 4, entre les estacions de Baixador de Vallvidrera i del Peu del Funicular.

L'obra a Sant Cugat que abans es completarà serà l'actuació a la subcentral (750.000 euros) que finalitzarà al juny. A finals d'any es posarà en marxa l'ascensor (350.000 euros) i a la primavera de 2018 serà una realitat la renovació dels aparells d'alguns trams de la via, la inversió més important (dos milions), que permetrà la reducció de l'impacte acústic del pas de les rodes.

És una inversió que es complementa amb altres a la resta de ciutats de la Línia del Vallès i que s'han presentat en la visita d'obres de la renovació integral de la via del túnel 4. Els treballs, que es fan en horari nocturn sense afectar el servei, tenen un cost de 3,5 milions i finalitzaran al gener.

La Generalitat defineix aquestes millores com 'una pluja fina' d'inversions que aplanarà el camí a l'arribada dels 15 trens que entraran en funcionament el 2019 i que permetran una freqüència de pas a Sant Cugat de dos minuts i mig. Ho ha dit el conseller de Territori, Josep Rull.

Josep Rull

La freqüència de pas a Terrassa i Sabadell serà de cinc minuts i a Sant Cugat, de dos minuts i mig. Quan parlem de Metro del Vallés és amb totes les conseqüències.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat en valor el que suposarà aquest augment de pas de trens per als usuaris.

Mercè Conesa

Això ens permetrà millorar la sonoritat dels trens. També ens permetrà afegir més capacitat a les vies, més freqüències i una millor atenció a l'usuari.


El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha apuntat que l'actuació al túnel 4 'garantirà una millor mobilitat entre Sant Cugat i Barcelona'. A la visita també han acudit la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira; el tinent d'alcalde de Polítiques Comarcals, Pere Soler; l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez; i el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó.

Sant Cugat té set estacions de FGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.