Una investigació sobre cuina molecular guanya el Premi Vázquez Montalbán de Treballs de Recerca


  • Comparteix:

'La remolatxa, de la cuina al laboratori', de les alumnes de l'institut Angeleta Ferrer Olga Bautista, Maria Casademont i Marina Monsó, és el treball guanyador de la 12a edició del Premi Vázquez Montalbán de Treballs de Recerca. Aquest projecte, que recull com es donen la mà la cuina i la ciència amb processos com les esferificacions o les escumes, ha rebut un premi en metàl·lic de 400 euros i es publicarà en un llibre. La cerimònia d'entrega del premi, organitzat pel Memorial MVM, ha tingut lloc aquest dimecres al Casal Torreblanca i també ha reconegut amb accèssits treballs sobre tecnologia, alimentació i salut. El jurat ha decidit deixar desert el Premi Joan Auladell de Treballs de temàtica local.

El treball guanyador pren com a base una remolatxa per abordar les complexitats de la cuina macrobiòtica. En la seva recerca, a banda del treball de camp, les alumnes han tingut la col·laboració del xef del Celler de Can Roca, Joan Roca. Marina Monsó i Maria Casademont, dues de les estudiants premiades, s'han mostrat sorpreses per haver-se endut el guardó.

Premiades

Confiàvem que havíem fet un bon treball, però no ens ho esperàvem. / Volíem fer un treball sobre ciències, però també sobre alguna cosa quotidiana, com la cuina.


Malgrat que enguany el premi dedicat als treballs de temàtica local, el Jaume Auladell, ha quedat desert, el president del jurat, Antonio López, ha posat en valor la qualitat general de les propostes presentades.

Antonio López

La qualitat ha estat excel·lent en la majoria de treballs. Han guanyat els que s'ho mereixien.


L'actor Joan Berlanga ha amenitzat la cerimònia amb una lectura teatralitzada de 'Crònica sentimental de España', de Vázquez Montalbán.

Accèssits
El jurat ha repartit enguany quatre accèssits, dotats cadascun d'ells amb un premi de 150 euros. L'institut Pla i Farreras s'ha endut tres d'aquests reconeixements amb 'Re-disseny dels espais d'aprenentatge d'un institut amb 3D i RV', de Guillem Coll i Miquel Fàbregas; 'Ulleres: la solució al daltonisme?', de Marta Castelló, Pau Cuenca, Anna Dembski i Míriam Gausachs; i 'Els sucs de fruita, una font de salut?', d'Erika Borjas i Lídia Tiessler. 'The splatter games: the world will be washing', dels alumnes de l'Arnau Cadell Jaume del Pozo i Pablo Clavero, s'ha endut el quart accèssit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.