El RACC instal·la a Sant Cugat les dues primeres estacions d'autoreparació de bicicletes del país


  • Comparteix:

Sant Cugat disposa des d'aquest divendres de dues estacions d'autoreparació de bicicletes d'ús gratuït. El RACC ha instal·lat aquests petits tallers a la plaça de Lluís Millet i a l'inici del camí Pi d'en Xandri amb les eines necessàries per fer-hi petites reparacions i tasques de manteniment, com inflar, reparar o canviar les rodes, i ajustar cargols o els frens. També s'ha habilitat un web on s'explica pas a pas com fer les reparacions més freqüents.

Sant Cugat es converteix en la primera ciutat del país en acollir els Punts Bici impulsats pel RACC. És una iniciativa que pretén fomentar l'ús de la bicicleta i afavorir una mobilitat intermodal més àgil. Ho ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Hem de començar a explicar a la ciutadania que la nova mobilitat, aquesta mobilitat sostenible i democràtica a la qual tothom pot tenir accés, és precisament aquesta intermobilitat. Volem facilitar l'ús de la bicicleta més el ferrocarril.


El club preveu instal·lar més tallers d'aquestes característiques en punts estratègics de les ciutats amb més volum de trànsit de vianants, bicicletes i altres mitjans de transport públic. L'objectiu és facilitar la mobilitat al ciclista i fomentar l'ús d'aquest vehicle, com afirma el president del RACC, Josep Mateu.

Josep Mateu

La mobilitat que ve és la de la gent que va a peu, amb bicicleta, amb patinet, amb transport públic i amb el vehicle propi. Hem plantejat posar aquests punts de reparació amb l'ànim d'ajudar la gent que va en bicicleta perquè tingui més serveis al seu abast de forma gratuïta.


El club manté converses amb diversos ajuntaments de l'entorn de Barcelona per desenvolupar la xarxa de Punts Bici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.