El Parc Natural de Collserola posa en marxa el protocol de prevenció d'incendis


  • Comparteix:

Un dels incendis que va cremar l'estiu passat Collserola / Foto: Protecció Civil

Un dels incendis que va cremar l'estiu passat Collserola / Foto: Protecció Civil

El Parc Natural de Collserola engega aquest dilluns el protocol de prevenció d'incendis al parc. La previsió és iniciar la vigilància activa a 10 de les 13 torres de guaita i activar les tres restants el 16 de juny ja que les condicions meteorològiques d'enguany són favorables. El tancament de la campanya està previst per al 18 de setembre.

El 2016 va ser un any excepcional, meteorològicament parlant, perquè en un 75% dels 112 dies en què el dispositiu va estar en funcionament es va activar el Pla Alfa de risc d'incendi forestal que elabora diàriament el cos d'Agents Rurals.

Abast del dispositiu
Actualment, el dispositiu de prevenció abasta els 36 municipis que formen part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola coordina aquest dispositiu, en col·laboració amb el Pla de Vigilància d'Incendis (PVI) de la Diputació. La gestió i la coordinació del Dispositiu de Prevenció d'incendis Forestals de l'AMB és l'actuació que comporta el major esforç pressupostari del consorci. La finalitat és protegir el bosc i les persones dels incendis forestals que, ateses les característiques del Parc i l'alta presència de visitants, es produeixen en un nombre molt considerable.

Actuacions de l'Ajuntament
L'Ajuntament va iniciar el novembre passat una prova pilot amb un ramat de 120 cabres i ovelles encarregat de netejar el bosc i mantenir en bon estat les franges de protecció d'incendis a Collserola. Ara el consistori està acabant d'enllestir les bases d'un concurs per licitar la pastura de ramats per al parc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.