El santcugatenc Xavier Bosch guanya el desè premi Quim Regàs de periodisme


  • Comparteix:

Xavier Bosch, a l'estudi Ramon Barnils de Cugat.cat

Xavier Bosch, a l'estudi Ramon Barnils de Cugat.cat

El periodista i escriptor santcugatenc Xavier Bosch ha guanyat el desè premi Quim Regàs de periodisme en reconeixement per la seva trajectòria professional en diferents formats, d'acord amb la valoració del jurat. El jurat ha valorat una trajectòria professional 'polièdrica' a la tele, la ràdio i la premsa escrita, qualitats que 'entronquen amb l'exigència i innovació que va presidir la trajectòria de Quim Regàs'.

Actualment, Xavier Bosch és columnista al diari 'Ara', del qual també és membre del consell editorial, i de 'Mundo Deportivo'. En premsa, també va treballar a 'La Vanguardia' i va ser director de l''Avui'. Durant la seva trajectòria, ha estat a Rac1, on va presentar diversos programes com el 'Cafè Baviera'' i 'El món a RAC1' durant tres temporades; a TV3, on va dirigir els programes 'Un tomb per la vida', 'Aquest any cent' i 'Àgora' i anteriorment va ser un dels creadors de l'espai 'Alguna pregunta més?' a Catalunya Ràdio.

En l'àmbit literari, és autor, entre d'altres, de 'Nosaltres dos' (Columna), la novel·la en català més venuda en el darrer Sant Jordi, i 'Algú com tu', amb el qual va guanyar el premi Ramon Llull fa dos anys.

El premi, del qual el Parlament acull el lliurament des de la primera edició, va néixer el 2008 amb la voluntat de recordar la figura i l'obra del periodista Quim Regàs, i l'atorga un jurat integrat per professionals del periodisme que van col·laborar estretament amb ell.

Els guardonats en les edicions anteriors del premi són Josep Cuní, Ramon Besa, Mònica Terribas, Eugeni Sallent, Òscar Nebreda, Jordi Cotrina, Gemma Nierga, Lluís Foix i Olga Viza. El guardó consisteix en una obra feta expressament per Joan Pere Viladecans.

El jurat l'han compost Santi Nolla com a president, Rafael Jorba com a secretari, Francesc Aguilar, Carlos Martín, Lluís Canut, Arturo San Agustín, Taxo Benet, Carlos Pérez de Rozas, Sebastián Serrano, Joan Vilaprinyó, Josep Maria Artells, José Luis Martínez i José Maria Alguersuari.

Bosch rebrà la distinció, una obra de l'artista Joan Pere Viladecans, el 21 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.